Anasayfa

14-01-2021
Kozlukebir Belediyesi afet bölgesi ilan edildi
Şiddetli yağış nedeniyle su taşkınlarının yaşandığı Kozlukebir Belediyesi afet bölgesi ilan edildi.
14 Ocak 2021 Perşembe



Kozlukebir Belediyesi, Sivil Koruma Genel Sekreteri'nin kararıyla afet bölgesi ilan edildi.

Kozlukebir Belediyesi'nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"11 ve 12 Ocak tarihlerinde gerçekleşen şiddetli yağış nedeniyle, belediyemizin talebi üzerine , Sivil Koruma Genel Sekreteri’nin kararıyla Kozlukebir Belediyesi, afet bölgesi ilan edilmiştir.

Şiddetli yağışlar, köy yollarımızda, belediyemizin alt yapısında, vatandaşlarımızın ev ve mülklerinde zarara yol açarken, belediyemizin büyük bölümündeki tarlalar ve araziler sular altında kalmıştır.

Özellikle Kurcalı, K. Müsellim, Basırlıköy, Ballahor, Delinasufköy, K.Sirkeli, Sınırdere ve Karacaoğlan köylerimizde, su taşkınlıklarından dolayı ufak ve iri çaplı zararlar meydana gelmiştir.

Ayrıca, Hemetli ve Mehrikoz gibi dağlık bölgelerimizdeki köy ve ağıl yollarında ciddi derecede hasar ve zarar oluşmuştur.

Kozlukebir Belediyesi olarak, personelimiz ve inşaat makinelerimiz ile hasar olan köylerimizde çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.

Bugün itibari ile belediyemizin teknik bölümü, zarara uğrayan vatandaşlarımızı ve konutları tespit edip, yerinde incelemeler yaparak, var olan zararları kayıt altına alacaktır.

Mağdur olan vatandaşlarımızın , su baskınlarından kaynaklanan zarar ve ziyanlarının giderilmesi için tazminat ödemelerinin en kısa yapılması adına, çalışmalarımızı mümkün olduğunca hızlı sürdürmekteyiz.

Altyapılarımızda ve yollarımızda meydana gelen hasarların tespitini belirleyip, acil planlamalarla , oluşan yıkımların tamiri için tüm imkanlarımızla hız kesmeden çalışıyoruz."



Haberler


Atina’da alarm: Ünlü gazetecinin oturduğu binada bomba bulundu

Gerdeme köyünde cinayet: 66 yaşındaki adam bıçaklanarak öldürüldü

Maronya Antik Tiyatrosunda unutulmaz bir konser

Olimpiakos, Arjantinli orta saha Lorenzo Scipioni’yi transfer etti

Taşöz’deki yangın kontrol altına alındı

Yunanistan, kira artışında Avrupa şampiyonu oldu

Ege ve Aytekin son yolculuklarına uğurlandı

Liman işçileri, İsrail’e askeri malzeme yüklü gemiyi durdurmak için eylem yapacak

OPEKEPE’de destek ödemeleri mercek altında

Gümülcine Belediyesi ile Esnaf ve Zanaatkârlar Odası ortak çalışma grubu kuruyor

15. Geleneksel Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası başlıyor

Batı Trakya Türklerinin örgütlenme özgürlüğü AB raporunda yeniden gündemde