Anasayfa


26-03-2015
PASOK’ta kongre sancısı
PASOK Partisi olağanüstü kongreye hazırlanıyor.
26 Mart 2015 Perşembe

PASOK Partisi olağanüstü kongreye hazırlanıyor. Partinin Siyasi Konseyi, 15 Mayıs tarihi için kongre kararı aldı. Partinin yeni başkanı ise 7 Haziran Pazar günü seçilecek.

Geçtiğimiz günlerde PASOK Partisi Siyasi Konsey toplantısı tartışmalı geçti. 25 Mayıs seçimlerinden sonra yapılan ilk Siyasi Konsey topantısı parti başkanı Evangelos Venizelos’un konuşmasıyla başladı. Venizelos’un konuşmasında hükümetin Avrupa Birliği ile yürüttüğü müzakerelere ve ekonomik duruma değindiği toplantı, kısa sürede parti içi tartışmalara konu oldu.

Parti başkanı Venizelos’un, olağanüstü kongre ve başkan seçimi için önerdiği takvim ve yönteme partinin önde gelen bazı isimleri tepki gösterdi. Bu isimlerin başında yer alan Fofi Gennimata, Venizelos’un önerisine tepki göstererek, yeni başkanın taban tarafından seçilmesinin şart olduğunu söyledi. “Bu PASOK için son şanstır, bu şansı kaybetmeyelim” diyen Gennimata, önümüzdeki dönemin parti için hayati öneme sahip olacağını vurguladı. Venizelos ile Gennimata arasında kısa süreli tartışma yaşandığı kaydedildi.

“GÖREVİ ŞİMDİDEN BIRAKIRIM”
Toplantıda çok sayıda parti yöneticisinin söz alarak görüşlerini dile getirdiği belirtildi. Kongre ve başkanlık seçimiyle ilgili çok farklı görüşler ifade edilince, PASOK başkanı Venizelos’un kurmaylarından ortak bir noktada birleşmelerini, aksi takdirde şimdiden görevi bırakacağını söylediği belirtildi. Venizelos, kongrede kendine hakaret saydığı, Yorgo Papandreu’nun veya Papandreu yanlılarının partiye dönme konusunu konuşmayacağını ifade etti.

Parti başkanı Venizelos’un önerisiyle PASOK’un olağanüstü kongresinin 15, 16 ve 17 Mayıs’ta yapılması kararlaştırıldı. Başkanlık için adaylık koyacak üyelerin, delegelerin yüzde 10’unun imzasıyla kongreye başvuracağı ve başkan adaylarının kongre tarafından onaylanacağı ifade edildi. Partinin yeni başkanının ise 7 Haziran Pazar günü seçileceği kaydedildi.

Haberler


DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!

İnhanlı Belediyesinde içme suyu tedariki için 4 milyon euroluk proje

AEK Kadın Voleybol Takımı’nda Yunus Öçal dönemi sona erdi

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu

Çöl tozu Atina’da gökyüzünü kapladı

ABD Dışişleri Bakanlığının 2023 Yunanistan İnsan Hakları Raporu yayımlandı

Batı Trakya Türk heyeti AGİT toplantısına katıldı