Anasayfa


11-02-2021
Miçotakis: “Yunanistan tehdit ve şantajı kabul etmez”
Başbakan Kiriakos Miçotakis, Yunanistan’ın tehdit edilemeyeceğini belirterek, Yunanistan olarak Türkiye ile ilişkiler konusunda aynı noktada olduklarını söyledi.
11 Şubat 2021 Perşembe

Skai televizyonundan gazeteci Aleksis Papahelas’a konuşan Miçotakis, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son açıklamalarıyla ilgili olarak, bu açıklamaların üzerinde fazla durmak istemediğini söyledi. Miçotakis, bu tür açıklamaları daha önce de gördüğünü kaydederek, “Bu tür patlamalar bazen iç konular nedeniyle de yapılıyor olabilir. Tabii ki genel anlamda iyi bir ortamın oluşmasında retoriğin önemini küçümsemiyorum.”

Cumhurbakanı Erdoğan’ın “Çılgın Türkler” açıklamasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Miçotakis, “Çılgın Türkleri başkan Macron ile ilgili konuşurken de söyledi. Bunları daha önce de gördük. Çılgınlık bizi bir yere götürmez. Yunanistan tehditleri kabul edemez. Başkaları tarafından tehdit edilemez, şantaj yapılamaz.” dedi.

Erdoğan'ın kendisine yönelik yaptığı sert çıkışın anlık olduğuna inandığını söyleyen Miçotakis, Erdoğan ile bir gün görüşeceklerini ancak henüz gerekli şartların olgunlaşmadığını ifade etti.

Miçotakis, Türkiye ve Yunanistan'ın son 40 yıl içinde iyi ve kötü zamanlardan geçtiğini, birçok kez gerilim yaşandığını hatırlattı ve “Kötü 2020'yi geride bırakmalı, 2021 için olumlu bir gündem oluşturmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Miçotakis, "Türkiye ve Yunanistan'ın komşu olduğunu, birlikte yaşamaya mecbur olduğumuzu tekrar etmekten yorulmayacağım.” dedi.

Başbakan Miçotakis istikşafi görüşmeler için ise Türk tarafını Atina’ya davet ettiklerini ve cevap beklediklerini kaydetti.

.


Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler