Anasayfa


19-07-2021
Çocuklar “eğlenirken öğrensin”
Kozlukebir Yaratıcı Çocuk Eğitim Merkezi’ne kayıtlar devam ediyor.
19 Temmuz 2021 Pazartesi



Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi’ne (BAKEŞ) bağlı faaliyet gösteren Kozlukebir Yaratıcı Çocuk Eğitim Eğitim Merkezi (KDAP) yeni döneme hazır.

Pandemi döneminde uygulanan karantinanın sona ermesiyle Kozlukebir’deki Yaratıcı Çocuk Eğitim Merkezi yaz dönemi eğitimine başladı. Merkeze kayıtların devam ettiği bildirildi.

Kozlukebir’deki merkezde kendi alanında uzman dört eğitimci görev yapıyor. Esra Bülbül, Esma Mustafa, Gökhan Mustafa ve Zeynep Tevfikoğlu, 5 – 12 yaş grubundaki çocuklara en iyi eğitimi vermek için emek harcıyor.

2020 yılı Eylül ayında faaliyete başlayan Kozlukebiz Yaratıcı Çocuk Eğitim Merkezi, Kovid – 19 salgını nedeniyle kısa sürede çalışmalarına ara vermek zorunda kaldı. Merkez, Haziran ayında yeninden yüz yüze eğitime başladı.

Merkezde, 5 – 12 yaş arası çocuklara okul öncesi programlarının yanı sıra, okul derslerinde yardımcı ve takviye eğitim veriliyor. Ayrıca yaratıcı eğitim faaliyetleri, sanat faaliyetleri ve spor faaliyetleri de Kozlukebir’deki eğitim merkezinin çalışmaları arasında yer alıyor. Kozlukebir’deki merkezin öğrenci kapasitesi ise 80. Yaratıcı Çocuk Eğitim Merkezi’nin sloganı, “Eğlenirken Öğrenmek”.

Gazetemize merkezle ilgili bilgi veren eğitimciler, “Biz çocuklara öncelikle eğlenmeyi, yaptıkları işten ve etkinlikten zevk almasını öğretmeye çalışıyoruz. Bunu vermeye ve kazandırmaya çalışıyoruz. Çocuklar eğlenirken de öğreniyor. Çünkü bu şekilde öğrenmek en kalıcı öğrenme şekli. Bunun da sonuçlarını çok güzel bir şekilde alıyoruz.” şeklinde konuştular.

Kozlukebir’deki Yaratıcı Çocuk Eğitim Merkezinde öğrencilerin hayal dünyalarını öne çıkarmak ve öğrenme sürecine eğlenceyi katmak öncelik olarak benimseniyor.

Avrupa Birliği destekli ESPA programına dahil edilen Kozlukebir Yaratıcı Çocuk Eğitim Merkezi’ne kayıtlar devam ediyor. Merkeze kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velileri de ESPA programına kayıt yaptırmaları halinde eğitimden ücretsiz yararlanabiliyor.

Söz konusu programdan yararlanmak isteyen öğrenci velilerine merkeze başvurmaları halinde yardımcı olunacağı ifade edildi.

BAKEŞ’e bağlı Kozlekebir Yaratıcı Çocuk Eğitim Merkezi’nin faaliyet ve çalışmalarını instagram hesabından (kdap_pekem_arrianon) da takip edilebilir. Merkezin instagram hesabı şöyle: kdap_pekem_arrianon.

Şu an 30 kayıtlı öğrencinin olduğu merkeze öğrenci kayıtları devam ediyor.

Haberler


Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek

Celal Bayar Azınlık Lisesinde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret