Anasayfa

07-01-2022
Gümülcine'nin 'Necati abisi' vefat etti
Gümülcine'nin tanınan ve sevilen şahsiyetlerinden Necati Haliloğlu vefat etti.
7 Ocak 2022 Cuma

Haliloğlu, bir süredir tedavi gördüğü Dedeağaç Devlet Hastanesi'nde 6 Ocak Perşembe günü hayata gözlerini yumdu. Necati Haliloğlu, Gümülcinelilerin ve özellikle de Gümülcine Türk Gençler Birliği camiasının sevilen siması Yalçın'ın da ağabeyi idi. Almanya'daki Stuttgart ve Geniş Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği'nin kurucu ve ilk başkanı olan Haliloğlu 81 yaşındaydı.

Haliloğlu'nun vefatı üzerine Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) da bir açıklama yayımladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Hayatını Batı Trakya Türk toplumunun hak ve özgürlükler mücadelesine adayan, Almanya'daki dernekleşme çalışmalarında öncü rol oynayan isimlerden biri olan Haliloğlu, babacan tavırlarıyla Almanya'da yaşayan Batı Trakya Türklerinin büyük sevgi ve saygısını kazanmıştı. Almanya'da yaşayan ve hiç evlenmeyen Haliloğlu'nun cenazesi doğup büyüdüğü Gümülcine'de toprağa verilecek.

ABTTF Başkanlık Kurulu ve ailesi olarak Avrupa'da yaşayan tüm Batı Trakya Türkleri adına kıymetli büyüğümüz, dava adamı Necati Haliloğlu'na Allah'tan rahmet, kederli ailesi, yakınları ve Batı Trakya Türk toplumuna başsağlığı ve sabır dileriz. Merhum Haliloğlu, Batı Trakya Türk toplumu ve ABTTF'ye verdiği çok değerli hizmetlerle her zaman sevgi, saygı ve minnetle hatırlanacaktır. Nur içinde yatsın, mekanı cennet olsun."

Haberler


ABTTF’den Fenerbahçeliler Derneği kararına tepki

Gümülcine’de Paralimpi̇k Eğitim Parkı kurulacak

YTB’den soydaş edebiyatına destek programı

Mucize Tiyatrosu sezonu renkli etkinliklerle kapattı

Dışişleri Bakanlığında yeni dönem: Daimi İdari Bakan Yardımcılığı geliyor

Hükümetin önerdiği anayasa reformu mecliste görüşülmeye başlandı

Türkiye ve Yunanistan Dışişleri Bakanları Sofya’da görüştü

Yunanistan’da uyuşturucu kullanımında tehlikeli yükseliş

TOÇEK Tiyatro Topluluğu Konya’da ayakta alkışlandı

Yonca üreticileri için de minimis başvuruları bugün başlıyor

Hacıgene’den Koroner Ünite konusunda hastane yönetimine soru

KKE Rodop Bölge Komitesi: Çiftçilere yönelik kovuşturmalar geri çekilsin