Anasayfa

07-01-2022
Özgür Ferhat, okulların açılması ile ilgili karara tepki gösterdi
SİRİZA Rodop İli Koordinatör Vekili ve milletvekili adayı Özgür Ferhat, ülke genelinde koronavirüs vakaların 50 binin üzerinde olduğunu belirterek, hükümetin 10 Ocak'ta okulları açma kararına tepki gösterdi.
7 Ocak 2022 Cuma

SİRİZA Rodop İli Koordinatör Vekili ve milletvekili adayı Özgür Ferhat, ülke genelinde koronavirüs vakaların 50 binin üzerinde olduğunu belirterek, hükümetin 10 Ocak'ta okulları açma kararına tepki gösterdi.

Özgür Ferhat'ın açıklaması şöyle: "Ülkemizde her geçen gün pamdeminin bilançosu artmakta.

Son günlerde 50 bin vakanın üzerinde seyreden kovid-19 pandemisi iki kuvvetli varyantıyla, DELTA ve OMİKRON olmak üzere aynı anda dördüncü ve beşinci dalgayı bizlere yaşatmakta.

Tüm bu yaşananlara rağmen hükümet yöneticileri 10 Ocakt'a okulları hiçbir tedbir almadan açma kararı aldı.

Pandeminin epidemik bir salgın hastalığa dönüşmesi muhtemelen önümüzdeki bir kaç ay içerisinde gerçekleşecek.

Hiçbir tıbbi ve bilimsel veriye, açıklamaya ve araştırmaya dayanmadan okulları açmaları tüm çocuklarımızı hızla ilerleyen hastalıkla korumasız bir şekilde karşı karşıya bırakmaktan başka bir işe yaramayacaktır.

Sadece hastalığın dağılımını çoğaltıp okul ortamındaki vakaları aile içine taşıma kapasitesini yükseltecektir. 40 gün uzaktan eğitime geçilseydi hafifletilmiş bir durumla pamdeminin sonuna yaklaşmamız mümkündü. Ne yazık ki alınan bakanlık kararı ile bu şansımız kayboldu ve işledikleri onlarca hataya ve yanlışa bir tane daha ekledi."

Haberler


Eski Başbakan Papandreu’ya göre Filistin devleti tanınmalı

Çiftçilere destek ödemeleri Eylül’de başlıyor

YDP birinci parti olmaya devam ediyor

Miras hukukunda değişiklikler: Eşe daha fazla pay

DEB Partisi MYK Üyesi Akın İslam İbram hayatını kaybetti

PASOK meclisin Filistin gündemiyle toplanmasını istedi

Gökçeler’den Levent Osman’ın ani vefatı bölgeyi yasa boğdu

Yeni eğitim yılı 11 Eylül’de başlıyor

Atina’da Filistin’e destek eylemi

Tarihi Alantepe Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri yoğun ilgiyle gerçekleşti

Nüfus 13 yılda yarım milyon azaldı

FUEN TAG Sözcüsü Habipoğlu’ndan Kosova’ya çalışma ziyareti