Anasayfa

10-01-2022
İlk okul gününde 14 bin vaka!
Yılbaşı tatili sonrası Yunanistan'da okullar yeniden açıldı. Omikron varyantının zirve yaptığı dönemde yeniden açılan okulların ilk gününde 14 bin öğrenci ve öğretmende koronavirüs tespit edildi.
10 Ocak 2022 Pazartesi

Yılbaşı tatili sonrası Yunanistan'da okullar yeniden açıldı. Omikron varyantının zirve yaptığı dönemde yeniden açılan okulların ilk gününde 14 bin öğrenci ve öğretmende koronavirüs tespit edildi.

Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, dün gece yapılan self testlerin sonucunda 14 bin pozitif vakaya rastlandı. Açıklamada, söz konusu vakaların okulların açılması sayesinde ortaya çıktığı, okullar kapalı kalsaydı bu vakaların büyük çoğunluğunun tespit edilemeyeceği ifade edildi.

Bu arada, dün (9 Ocak Pazar) rekor sayıda Kovid -19 testi yapıldığı bildirildi. Büyük ölçüde okulların açılması nedeniyle yapılan testlerin bir milyon 600 bine ulaştığı vurgulandı. Bu sayı pandeminin başlangıcından bu yana en yüksek sayı olma özelliğini taşıyor.



Haberler


Eski Başbakan Papandreu’ya göre Filistin devleti tanınmalı

Çiftçilere destek ödemeleri Eylül’de başlıyor

YDP birinci parti olmaya devam ediyor

Miras hukukunda değişiklikler: Eşe daha fazla pay

DEB Partisi MYK Üyesi Akın İslam İbram hayatını kaybetti

PASOK meclisin Filistin gündemiyle toplanmasını istedi

Gökçeler’den Levent Osman’ın ani vefatı bölgeyi yasa boğdu

Yeni eğitim yılı 11 Eylül’de başlıyor

Atina’da Filistin’e destek eylemi

Tarihi Alantepe Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri yoğun ilgiyle gerçekleşti

Nüfus 13 yılda yarım milyon azaldı

FUEN TAG Sözcüsü Habipoğlu’ndan Kosova’ya çalışma ziyareti