Anasayfa

27-09-2022
Erdoğan'dan Batı Trakya ve Yunanistan açıklaması
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı Trakya Türk Azınlığı konusuyla ilgili olarak Yunanistan'a mesaj gönderdi. Erdoğan, Batı Trakya'da dernek ve okullarda "Türk" ifadesinin kullanılmasından rahatsızlık duyan Yunanistan'a "Kendinize gelin" dedi.
27 Eylül 2022 Salı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı Trakya Türk Azınlığı konusuyla ilgili olarak Yunanistan'a mesaj gönderdi. Erdoğan, Batı Trakya'da dernek ve okullarda "Türk" ifadesinin kullanılmasından rahatsızlık duyan Yunanistan'a "Kendinize gelin" dedi.

Erdoğan partisinin genel merkezindeki Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Yunanistan ve Batı Trakya ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Batı Trakya’ya ve adalara yığılan silahlar, bizim için bir anlam ifade etmez. Çünkü, bizim gücümüz ve imkanlarımız bunların çok ötesindedir ama bu durumun söz konusu ülke için gizli bir işgal anlamına geldiğini de hatırlatmak isteriz. Netice itibarıyla o topraklarda yüzlerce yıllık emeğimiz ve hala yaşayan çok sayıda soydaşımız, dindaşımız var." diyen Erdoğan, bunlar adına yaşanan gelişmelerden üzüntü duyulmasının da vazifeleri olduğunu söyledi.

Erdoğan, "Batı Trakya’da herhangi bir derneğin veya okulun adında Türk ifadesinin geçmesinden rahatsızlık duyan Yunanistan’a, Başbakanı'na, Cumhurbaşkanı’na hatırlatmak isteriz, kendinize gelin. Amerika’dan, Avrupa’dan gelen destekler zannediyor musunuz sizi kurtarır? Kurtarmaz. Sadece patinaj yaparsınız, başka bir işe yaramaz." diye konuştu.

Haberler


“Müftü” mü, atanmış memur mu?

Elektrik borçlarına yeni düzenleme: Kesinti öncesi 10 gün süre verilecek

Kültür Bakanı Mendoni İmaret’in halka açılacağını duyurdu

Selanik-Milano seferine bomba ihbarı

Kozlukebir Belediyesi’nden kantar kurulması için Tütün Üreticileri Kooperatifine arazi tahsisi

İskeçe’de “Ergenlik: Çatışmadan İletişime” söyleşisi düzenlendi

Fenerbahçe’de teknik direktörlük görevine Emre Belözoğlu getirildi

Gümülcine Müftülüğünden sahte video uyarısı: Hukuki süreç başlatıldı

Pamuk üreticisi artan maliyetler ve düşük fiyatlar arasında sıkıştı

F-16 savaş uçakları 5 Kasım’da Gümülcine semalarında olacak

ABD’nin ilk Müslüman senatörü Abdul el-Sayed zaferini ilan etti

İTB 100. yıl hazırlıklarını eski başkanlarla değerlendirdi