Anasayfa

27-09-2022
Erdoğan'dan Batı Trakya ve Yunanistan açıklaması
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı Trakya Türk Azınlığı konusuyla ilgili olarak Yunanistan'a mesaj gönderdi. Erdoğan, Batı Trakya'da dernek ve okullarda "Türk" ifadesinin kullanılmasından rahatsızlık duyan Yunanistan'a "Kendinize gelin" dedi.
27 Eylül 2022 Salı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı Trakya Türk Azınlığı konusuyla ilgili olarak Yunanistan'a mesaj gönderdi. Erdoğan, Batı Trakya'da dernek ve okullarda "Türk" ifadesinin kullanılmasından rahatsızlık duyan Yunanistan'a "Kendinize gelin" dedi.

Erdoğan partisinin genel merkezindeki Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Yunanistan ve Batı Trakya ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Batı Trakya’ya ve adalara yığılan silahlar, bizim için bir anlam ifade etmez. Çünkü, bizim gücümüz ve imkanlarımız bunların çok ötesindedir ama bu durumun söz konusu ülke için gizli bir işgal anlamına geldiğini de hatırlatmak isteriz. Netice itibarıyla o topraklarda yüzlerce yıllık emeğimiz ve hala yaşayan çok sayıda soydaşımız, dindaşımız var." diyen Erdoğan, bunlar adına yaşanan gelişmelerden üzüntü duyulmasının da vazifeleri olduğunu söyledi.

Erdoğan, "Batı Trakya’da herhangi bir derneğin veya okulun adında Türk ifadesinin geçmesinden rahatsızlık duyan Yunanistan’a, Başbakanı'na, Cumhurbaşkanı’na hatırlatmak isteriz, kendinize gelin. Amerika’dan, Avrupa’dan gelen destekler zannediyor musunuz sizi kurtarır? Kurtarmaz. Sadece patinaj yaparsınız, başka bir işe yaramaz." diye konuştu.

Haberler


Eski tip kimliklerle yurt dışı seyahati sona erdi

14. GAT Gençlik Festivali’nde Gümülcine tek yürek oldu

Seçek’te 672 yıllık gelenek coşkuyla yaşatıldı

Atina yakınlarında yangın söndürme çalışmaları sırasında iki helikopter çarpıştı

Refika Habipoğlu son yolculuğuna uğurlandı

73 orman yangınıyla mücadele sürüyor

Geleneksel Şahin Vakfı Kermesi başladı

Rodop ilinde yangın riski en yüksek seviyede

GAT Festivali 2 Ağustos’ta

AB ülkelerinde bu yıl orman yangınlarında kayıp 435 bin hektarı buldu

Irmak Arıcı’nın yerine Güliz Ayla sahne alacak

Elektronik fatura 1 Ekim’den itibaren tüm işletmeler için zorunlu olacak