Anasayfa

27-09-2022
Erdoğan'dan Batı Trakya ve Yunanistan açıklaması
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı Trakya Türk Azınlığı konusuyla ilgili olarak Yunanistan'a mesaj gönderdi. Erdoğan, Batı Trakya'da dernek ve okullarda "Türk" ifadesinin kullanılmasından rahatsızlık duyan Yunanistan'a "Kendinize gelin" dedi.
27 Eylül 2022 Salı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı Trakya Türk Azınlığı konusuyla ilgili olarak Yunanistan'a mesaj gönderdi. Erdoğan, Batı Trakya'da dernek ve okullarda "Türk" ifadesinin kullanılmasından rahatsızlık duyan Yunanistan'a "Kendinize gelin" dedi.

Erdoğan partisinin genel merkezindeki Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Yunanistan ve Batı Trakya ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Batı Trakya’ya ve adalara yığılan silahlar, bizim için bir anlam ifade etmez. Çünkü, bizim gücümüz ve imkanlarımız bunların çok ötesindedir ama bu durumun söz konusu ülke için gizli bir işgal anlamına geldiğini de hatırlatmak isteriz. Netice itibarıyla o topraklarda yüzlerce yıllık emeğimiz ve hala yaşayan çok sayıda soydaşımız, dindaşımız var." diyen Erdoğan, bunlar adına yaşanan gelişmelerden üzüntü duyulmasının da vazifeleri olduğunu söyledi.

Erdoğan, "Batı Trakya’da herhangi bir derneğin veya okulun adında Türk ifadesinin geçmesinden rahatsızlık duyan Yunanistan’a, Başbakanı'na, Cumhurbaşkanı’na hatırlatmak isteriz, kendinize gelin. Amerika’dan, Avrupa’dan gelen destekler zannediyor musunuz sizi kurtarır? Kurtarmaz. Sadece patinaj yaparsınız, başka bir işe yaramaz." diye konuştu.

Haberler


Gökçepınar’da Ramazan bereketi, soydaşlar iftar sofrasında buluştu

Bülent Kamiloğlu’ndan Spartakos tartışmasına ilişkin açıklama

DEB Partisi: ‘Spartakos’un talebi toplumsal barışa ve huzura yönelik saldırıdır’

Danışma Kurulu Spartakos’un taleplerine tepki gösterdi

Mucize Tiyatrosu “Hisseli Harikalar Kumpanyası” oyununu sahneleyecek

Yunanistan, Batı Trakya’dan Bulgaristan’a hava savunma desteği sağlayabilir

Dışişleri Bakanı Yerapetritis: “Suda Üssü tehdit altında değil”

Spartakos, Gümülcine Hastanesinde Türkçenin ve başörtüsünün yasaklanmasını istiyor!

Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş Batı Trakya’yı ziyaret etti

Kültür Bakanlığı Yanya’daki Aslan Paşa Camiinin restorasyonunu üstleniyor

Bu ne perhiz, bu ne Lozan yorumu?

Kimliğe müdahale ve kültürel dayatma - iki olayın düşündürdükleri