Anasayfa


18-03-2023
Kuçumpas azınlıktan da destek istedi
Yunanistan Komünist Partisi (KKE) Genel Sekreteri Dimitris Kuçumpas, Gümülcine’de Müzik Sarayı’nda 16 Mart Perşembe akşamı yaptığı konuşmada azınlıktan da destek istedi.
18 Mart 2023 Cumartesi

Yunanistan Komünist Partisi (KKE) Genel Sekreteri Dimitris Kuçumpas, Gümülcine’de Müzik Sarayı’nda 16 Mart Perşembe akşamı yaptığı konuşmada azınlıktan da destek istedi.

Seçim konuşmasında Tempi’deki tren kazasına değinen Kuçumpas, bunun sorumlularının ülkeden geçen hükümetler olduğunu söyledi. Tren kazasının ardından gerçekleşen kitlesel eylemlere dikkat çeken KKE Genel Sekreteri, halkın ve gençlerin örgütlendiklerinde neler yapabileceklerini gösterdiklerini belirtti.

Diğer siyasi partilerin azınlığı oy olarak gördüklerini ve azınlığın sırtında tehlikeli oyunlar oynadıklarını söyleyen Kuçumpas, “Müslüman azınlığın işçi kesiminin de KKE’yi desteklemesini” istedi.

Kuçumpas, “Komünistlerin; dini, etnik kökeni ne olursa olsun tüm işçilerin, serbest meslek sahiplerinin, yaşam kavgası veren çiftçilerin ortak mücadelesi için her türlü ayrımcılığa ve baskıya karşı uğraş verdiklerini, komünistlerin pratikte azınlıkların halklar arasında dostluk köprüsü olmaları için mücadele ettiğini biliyorlar.” ifadelerini kullandı.

Kuçumpas’ın konuşmasında önce KKE’nin kontenjan milletvekili adayı Ebru Yusuf ile Evros milletvekili adayı Sotiria Maragozaki de selamlama konuşması yaptılar.

Konuşmada, KKE Rodop milletvekili adayları Ali Hacı Ali (Ali Kamber), İbrahim Kiracı, Amalia Kasapantoniu ve Katerina Taksopulu da hazır bulundu.

Haberler


YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!

İnhanlı Belediyesinde içme suyu için 4 milyon euroluk proje

AEK Kadın Voleybol Takımı’nda Yunus Öçal dönemi sona erdi

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu

Çöl tozu Atina’da gökyüzünü kapladı