19-07-2025
DCT Trading’den Şanlıurfa’ya lisanslı depoculuk yatırımı
Batı Trakyalı iş adamı Levent Sadık Ahmet’in sahibi olduğu DCT Trading, Türkiye’nin pamuk sektöründeki gücünü artıracak yeni bir yatırımı hayata geçiriyor. Şirket, Şanlıurfa’da 5 bin ton kapasiteli lisanslı depo kurarak hem tarım sektörüne hem de bölge ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.

Batı Trakyalı iş adamı Levent Sadık Ahmet’in sahibi olduğu DCT Trading, Türkiye’nin pamuk sektöründeki gücünü artıracak yeni bir yatırımı hayata geçiriyor. Şirket, Şanlıurfa’da 5 bin ton kapasiteli lisanslı depo kurarak hem tarım sektörüne hem de bölge ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.
Türkiye’nin tarım emtiası alanında önde gelen firmalarından biri olan DCT Trading, lisanslı depoculuk faaliyetleri kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı’ndan kuruluş onayı aldı. Şirket, bu kapsamda DCT Group Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş.’nin kuruluş işlemlerini tamamladı. İlk etapta 5 bin ton kapasiteli olarak planlanan depo, Şanlıurfa’da kurulacak.
DCT Trading, 20 yılı aşkın bir süredir Türkiye ve dünya pazarlarında balya pamuk ticareti konusunda derin bir tecrübeye sahip bulunuyor. Özellikle ABD, Brezilya, Yunanistan ve Türk Cumhuriyetleri gibi pamuk üretiminin önde gelen bölgelerinden satın aldığı pamukları Çin, Vietnam, Endonezya, Hindistan ve Pakistan başta olmak üzere uluslararası pazarlarda faaliyet gösteren iplik ve kumaş üreticilerine tedarik eden şirket, bu küresel erişim gücü ile sektöründe lider konumda. Şirket, sürdürülebilir tarım açısından büyük önem taşıyan lisanslı depoculuk yatırımı ile tarımsal ürünlerin sağlıklı koşullarda saklanmasını ve ticaretin kolaylaştırılmasını hedefliyor.
“ULUSLARARASI PAZARLARDAKİ GÜCÜMÜZ ARTACAK”
DCT Trading Yönetim Kurulu Başkanı Levent Sadık Ahmet, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Lisanslı depomuzda sadece kendi pamuklarımız değil, üreticilerimizin ve çırçırcılarımızın ürünleri de saklanacak. Böylece uluslararası kalite standartlarında bir hizmet sunacağız. Bu yatırım, şirketimizin ihracat odaklı büyüme stratejisi için büyük önem taşıyor. Aynı zamanda yerli iplik üreticilerine teknik destek ve kalite sürekliliği sağlamak adına da önemli bir adım.”
ÜRETİCİLERİ FİYAT DALGALARINDAN KORUYACAK
Levent Sadık Ahmet, lisanslı depoculuğun hem Türkiye ekonomisine hem de Şanlıurfa başta olmak üzere Diyarbakır ve çevre illerdeki pamuk üreticileri ve çırçır fabrikalarına önemli katkılar sağlayacağının altını çizerek sözlerine şöyle devam etti:
“Lisanslı depoculuğu, tarım ürünlerinde istikrarın sağlanması açısından bir teminat olarak değerlendiriyoruz. Tarımsal ürünlerin sağlıklı koşullarda depolanmasını ve ticaretinin kolaylaştırılmasını amaçlıyor. Arz-talep dengesinin korunması açısından büyük önem taşıyan lisanslı depoculuk sayesinde üreticiler, ürünlerini lisanslı depolara yerleştirerek daha uygun fiyatlar oluşana kadar bekleme imkanına sahip olacak. Şanlıurfa’da kuracağımız lisanslı depo sayesinde çiftçilerimiz ürünlerini sigortalı, güvenli ve modern koşullarda saklayabilecek. Böylece hem ürünleri değer kaybına uğramadan doğru fiyatlardan işlem görecek hem de üreticilerin ve işletmelerin riskleri minimum düzeye indirilecek. Ayrıca DCT Trading olarak global pazar bilgisi ve müşteri ağımız ile üreticilerimizin depoladığı pamukları doğrudan ihracata yönlendirme imkanına sahibiz. Böylece lisanslı depoculuk sayesinde çiftçilerimizin ürünlerini fiyat dalgalanmalarından korurken, ihracat kapasitemiz ile Şanlıurfa ve Diyarbakır başta olmak üzere ülke ekonomisine de destek olacağız. Bu girişimimizin Türkiye’nin pamuk ihracatındaki uluslararası rekabet gücünün artırılması ve sürdürülebilir pamuk üretiminin teşvik edilmesine de katkı sağlayacağına inanıyoruz.”