Anasayfa


23-09-2017
Ali Çavuş’tan BTTDD’ye ziyaret
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş 21 Eylül Perşembe akşamı Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkezi’ni ziyaret etti.
23 Eylül 2017 Cumartesi



Genel Merkez yönetim kurulu toplantısına da katılan Mustafa Ali Çavuş'a öncelikle yaptığı ziyaretten dolayı teşekkür eden Genel Başkan Av. Necmettin Hüseyin, "Bu akşam bir dost ve ekip arkadaşımızı ağırlamanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği ile Batı Trakya'da faailyet gösteren tüm STK ve DEB Partisi’nin kardeş kuruluşlar olduğunun altını çizen Hüseyin, "Bizler aynı konuda üzülen, aynı konuda kederlenen ve aynı konuda mücadele eden ekip arkadaşlarıyız. Bu sebepledir ki bizler son dönemde her platformda ve ortamda Batı Trakya Türklerinin anavatanda 50 yıldır kronikleşen sorunlarının çözümünden sonra, önümüzdeki dönemde bütün enerjimizi Batı Trakya’da yaşayan hemşehrilerimizin Lozan ile ikili antlaşmalardan doğan ve bugüne kadar da gasp edilen haklarının iadesi için, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu bünyesindeki tüm kurumlar ile birlikte faaliyetler yürüterek geri kazanımına yönelik çalışmalara imza atacağız. Bu akşam da merhum liderimiz Dr. Sadık Ahmet'in kurduğu parti olan DEB Partisi Genel Başkanını ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu akşam ayrıca kendisi ile bu süreç hakkında karşılıklı istişaremiz de olacak" dedi.

DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş da bir Batı Trakya Türkü olarak anavatana geldiğinde evi olarak gördüğü Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkezi’ni ziyaret etmekten duyduğu mutluluğa değinerek kendisine gösterilen sıcak ilgiye teşekkür etti.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin gösterdiği yoğun çabalar ve çalışmaların da semeresini vererek anavatanda yaşayan Batı Trakya Türklerinin artık nerede ise sorunu kalmadığına değinen Ali Çavuş, Genel Başkan nezdinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ali Çavuş, "Az öncede Necmettin başkanımın da değindiği gibi Batı Trakya'da yaşayan hemşehrilerimizin sorunlarına çözüm bulmak ve gasp edilen haklarının geri kazanımı için de yapılacak çalışmaları hep birlikte planlayacak ve yürüteceğiz. Ama ben şu kadarını belirteyim Batı Trakya Türklerinin Lozan'dan doğan ve bu güne kadar gasp edilen hakları hakkında gündem yaratmak için başlattığımız ve devam eden imza kampanyasında 15 bin rakamını geçtik. Bu imza kampanyasına anavatanda yaşayan ve halen Yunanistan vatandaşlığını koruyan hemşehrilerimizden de çok büyük destek geldi. Burada da Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkez ve şubelerinin de bugüne kadar çok büyük katkısı var. Kampanyanın son döneminde bu desteğin katlanarak artacağından da en ufak bir şüphem yok, ben bu vesile ile bugünden daha tüm başkan ve yöneticilere de peşinen teşekkür ediyorum." dedi.

Yönetim kurulu üyeleri ile karşılıklı sohbet havasında geçen istişare toplantısı gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.

Mustafa Ali Çavuş Cumartesi günü de BTTDD Bursa Şubesi’ni ziyaret edeceğini belirterek şube başkanı ve yöneticiler ile bir araya geleceğini belirtti.

Genel Başkan Av. Necmettin Hüseyin de DEB Partisi Genel Başkanı ile birlikte önümüzdeki dönemde tüm şubeleri ziyaret etmeyi arzu ettiklerini belirterek, "Karşılıklı olarak programlarımız el verdiği sürece bu ziyaretleri gerçekleştireceğiz." dedi.

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler