Anasayfa


26-09-2017
Mustafa Ali Çavuş: “Gelin imzalarımızla tarihe not düşelim”
Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Bursa'daki Yunanistan vatandaşı Batı Trakya Türkleri'ni başlattıkları imza kampanyasına destek olmaya davet ederek, ''Gelin tarihe bir not düşelim'' dedi.
26 Eylül 2017 Salı



Ali Çavuş, 22 Eylül Cuma akşamı Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi'ni ziyaret etti. Şube Başkanı Uzman Dr. Ali Eminlatif, burada yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Başkan ve ekibi, merhum liderimiz Dr. Sadık Ahmet'in kurmuş olduğu DEB Partisi'nde Batı Trakya Türkleri'nin haklarını mertçe, korkusuzca savunuyor. Kendilerini bir kez daha tebrik ediyorum. Her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum'' ifadelerini kullandı.

DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş da, sıcak kabul için teşekkür ederken, bunu bir aile ziyareti olarak gördüğünü söyledi. 2010 yılında DEB Partisi'ni yeniden yapılandırdıklarını ve Kurucu Başkan merhum Dr. Sadık Ahmet gibi tabana inerek, halkla bütünleştiklerini anlatan Ali Çavuş, Batı Trakya'da, Avrupa'da ve anavatanda hemşehrilerinin bulunduğu her yere gittiklerini, binlerce aileyi ziyaret ettiklerini söyledi. DEB Partisi'ni yeniden ayağa kaldırıp, azınlığı güçlü bir şekilde temsil etmek için çalışmalarının aralıksız sürdüğünü vurgulayan Ali Çavuş, bunun ilk meyvelerini 2014 yılında girdikleri Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde 'tarih yazarak' aldıklarını vurguladı. Ali Çavuş, Batı Trakya Türkleri'nin davasını ve liderini hiçbir zaman unutmadığının altını çizerek, sözü bir süre önce başlattıkları imza kampanyasına getirdi.

Genel Başkan Ali Çavuş, Batı Trakya Türk Azınlığı'nın Lozan'dan doğan haklarını etkili bir şekilde talep etme adına sürdürdükleri imza kampanyasına desteğin büyük olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: ''Gittiğimiz her köyden yüzde 100'e yakın destek alıyoruz. Şu anda sayı 15 bin civarında. Tabi ki mücadelemiz tek ayaklı değil. Anavatan ve Avrupa başta olmak üzere bütün dünya ülkelerindeki Batı Trakyalılar'ı imza kampanyasına güçlü bir şekilde dahil etmek istiyoruz. Sayın Necmettin Hüseyin başkanlığındaki BTTDD Genel Merkezi ile de görüştüm. Başından beri her konuda destek veriyorlar. Bursa'da da imza kampanyasına katılan hemşehrilerimizin sayısını sizlerle birlikte atacağımız adımlarla en üst noktaya taşımak istiyoruz. Türkiye'de en çok imzanın Bursa'da toplanacağına inanıyorum, buradaki hemşehrilerimden destek bekliyorum. Ben değerli soydaşlarımı 20-25 bin imza ile tarihe bir not düşmeye davet ediyorum.''

İmza atılacak metinde sadece Batı Trakya Türkleri'nin Lozan'dan doğan haklarının talep edildiğini belirten DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, ''Biz eşit vatandaşlar olarak Yunanistan'a hizmet etmeyi arzu ediyoruz'' ifadesini kullandı. Ali Çavuş, toplanan imzaların Atina'nın yanı sıra Avrupa Parlamentosu Başkanı ve milletvekillerine verileceğini söyledi. 20-25 bin imzanın çok ses getireceğini savunan Ali Çavuş, aralık ayında yapılacak bu girişimler çerçevesinde Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'tan da randevu talep edeceklerini açıkladı.

Mustafa Ali Çavuş, Batı Trakya Türklerinin durumunun 1980'li yıllardan daha kötü olduğunu ileri sürerek sözlerini şu cümlelerle noktaladı: ''Batı Trakya'yı Yunanistan'da iktidarlar yönetemiyor. Hangi parti gelirse gelsin Batı Trakya Türkleri için değişen bir şey olmayacak. Gördük ki; mevcut siyasi partilerden parlamentoda 4 milletvekili de olsa bir şey değişmiyor. En yakın zamanda Atina'ya büro açacağız. 2019 seçimlerine gireceğiz. O zaman da desteğinize ihtiyacımız olacak. Göreceksiniz bir gün DEB milletvekilleri Yunanistan parlamentosunda yerini alacak. Bursa'daki Batı Trakya Türkleri'ni mücadeleye daha sıkı sarılmaya davet ediyorum.''

Toplantının sonunda BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Uzman Dr. Ali Eminlatif, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş'a ziyaretin anısına hediye takdim etti.





Haberler


1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu