Anasayfa


27-11-2017
BTTÖB’den “Öğretmenler Günü” etkinliği
Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği’nin geleneksel olarak düzenlediği “24 Kasım Öğretmenler Günü” bu yıl Gümülcine’de Posidonio düğün salonunda 24 Kasım Cuma günü yapıldı.
27 Kasım 2017 Pazartesi



Etkinlik vefat eden öğretmenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Devamında ise geceye katılan öğretmenler tarafından ‘Öğretmen Marşı’ okundu. Ekinliğin devamında BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet ve Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu’ndan Muavin Konsolos Osman Şahin birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmalardan sonra uzun dönem BTTÖB Başkanlığını yapmış olan eski başkan Sami Toraman’a plaket takdim edildi.

Gecede Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Türk Sanat Müziği Korosu sahne aldı. İskeçe Türk Birliği ve Gümülcine Türk Gençler Birliği folklor ekipleri tarafından halk oyunları gösterileri sunuldu. Gecenin sonunda ise sahneye genç sanatçı Gönen Molla çıktı. Gönen performansıyla katılımcıları coşturdu ve doyasıya eğlendirdi.

Protokol konuşmalarında ilk konuşmayı BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet yaptı. Ahmet yaptığı konuşmada, “Millet mekteplerinin açıldığı ve Atatürk’ün başöğretmenliği kabul ettiği gün olan 24 Kasım gününün 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlandığını belirtti ve “Başta Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği’mizin değerli üye öğretmenleri olmak üzere dünyadaki tüm vefakar ve cefakar öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Ahmet, konuşmasının devamında da şu ifadeleri kullandı: “Batı Trakya’daki Türk Azınlığı dünyadaki uluslararası bir anlaşmayla tanınan, ancak etnik kimliği tanınmayan ender, belki de tek azınlıktır. Bizler, Lozan Antlaşması ile bu vatana emanet bırakılırken, eğitim alanındaki özerkliğimiz garanti altına alınmıştı. Lakin, Lozan’dan günümüze geçen süreç içerisinde, özellikle de Cunta Yönetimi’nden sonra Azınlığın fikri alınmadan tek taraflı olarak çıkarılan yasalarla azınlık eğitiminin özel ve özerk olma özelliği zorla alınmıştır ve alınmaktadır.

Bugün itibariyle Türkçe ve Yunanca eğitim verecek anaokulları dikkate alınmıyor, ilkokullarımızın özel statüsü dikkate alınmadan çocuk azlığı bahane edilerek okullarımız bir bir kapatılıyor. Hali hazırda görev yapan öğretmenlerimizin Türkiye destekli seminerlerine imkan verilmiyor. Türkiye mezunu öğretmenlerimizin, denklik belgesine ihtiyaç duyulmaksızın okullarımıza atanması talebimiz kabul görmüyor. Sayıca az olmasına rağmen yeni ortaokul ve lise açmamıza müsaade edilmiyor. Okullarımızda eğitim kalitesinin yükselmesi maalesef istenilmiyor ve devlet okulları özendiriliyor. Anlaşılıyor ki azınlıkta Türk kültürünün son bulması ve azınlığın asimile edilmesi isteniyor.

Ülkesine bağlı birer Yunan vatandaşı olarak bu haksızlığı kabul etmiyorum. Ülkemiz yöneticilerinin bu yanlıştan dönmelerini umutla bekliyorum.”

MUAVİN KONSOLOS OSMAN ŞAHİN

Türkiye’nin Gümülcine Muavin Konsolosu Osman Şahin Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenlere armağan ettiği 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün sağlık, esenlik ve mutluluklara vesile olmasını dileyerek konuşmasına başladı. Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Zor şartlar altında soydaş toplumumuza önderlik etmiş olan fedakar öğretmenlerim.

Çocuklarımızın yetişmesinde çıkarılan değişik engellere rağmen bugüne kadar büyük başarılar elde ettiniz, görevinizi layıkıyla yaptınız, Sizden sonraki nesillere ağır bir sorumluluk bıraktınız, sizlere medyunuz, toplumumuz da sizlere minnettardır.

Sizlerin bu kutsal görevi hangi şartlar altında yürüttüğünüzü biliyoruz. Yeri geldi zorluklar yaşadınız, sıkıntılarınızı dışarı yansıtmadınız, mum gibi yok olma pahasına etrafınızı aydınlatmaya devam ettiniz.
En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz Kıymetli Öğretmenlerim.

Bir toplumun hangi seviyede olduğunu, öğretmenlerine verdikleri değerle öğrenebiliriz. Diyojen, dünyada öğretmenlikten daha şerefli bir meslek tanımadığını söylüyor.

Hz.Ali, bir mesele çözmüş olanın kölesi olurum diyor.
Siz evlatlarımızın kafasındaki binlerce sorulara mantıklı çözüm yolları buldunuz.
Bunun için başımızın tacısınız.

Atatürk’ün Muallimler, Cumhuriyet sizden "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" nesiller ister, diyor.

Bağımsız düşünce ve umutsuz olaylar karşısında nasıl öz güven duygusu verilmesi gereğinin ancak eğitimle mümkün olduğunu belirtmek isterim. Aklı, fîkri ve muhakeme yeteneği dumura uğratılmış nesiller doğru karar veremezler ve daima bir yerlerden süflörlük beklentisi içinde olacakları için girişimleri hüsranla neticelenir. Allah, aklını kullanan ve öz güveni olan bir neslin yetişmesini bizlere nasip eylesin.

Toplumların en büyük düşmanı cehalet, çaresizlik ve birbiriyle ihtilafa düşmektir. Bu amansız düşmanlara karşı en büyük sığınağımız muallimlerimizdir, öğrendiğimiz ilim ve irfan prensipleridir.” dedi.

BTTÖB’nin ev sahipliğinde düzenlenen geceye Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Muavin Konsolosu Osman Şahin, milletvekilleri Mustafa Mustafa ve Hüseyin Zeybek, SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneği Başkanı Salih Ahmet, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, BAKEŞ Genel Sekreteri ve Eyalet meclis üyesi Mustafa Katrancı, Gümülcine Seçilmiş Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, İskeçe Seçilmiş Müftülüğü Sekreteri Mustafa Trampa, İskeçe Türk Birliği Asbaşkanı İsmet Tüccar, Gümülcine Türk Gençler Birliği Genel Sekreteri Nihat Binbaşı ve Kırcaali Ömer Lütfi Kültür Derneği Başkanı Seyhan Mehmet’in yanısıra öğretmenler ve davetliler katıldı.

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup