Anasayfa

28-08-2018
Yunanistan'dan iki darbeciye koruma
Yunanistan’a kaçan iki darbeci eski SAT komandosunun, serbest kalma hakkına sahip olmalarının ardından talepleri üzerine koruma altına alındıkları bildirildi.
28 Ağustos 2018 Salı

Polis Sözcüsü Theodoros Hronopulos, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki firari eski SAT komandosu Halit Çetin ve Fatih Arık’ın, 18 aylık gözaltı sürelerinin geçen hafta sona erdiğini söyledi.

İki darbecinin korunma talep ettiğini belirten Hronopulos, tutuldukları göçmen kampından çıkarılan Çetin ve Arık’ın gizli bir yere sevk edildiklerini dile getirdi.

Hronopulos, darbecilerin iltica süreçlerinin devam ettiğini kaydetti.

Çetin ve Arık, 2017 yılının şubat ayında yasa dışı yollardan Yunanistan’a geçerek sığınma talebinde bulunmuştu.

İki darbeciyi temsil ettiğini belirten avukat Stavrula Tomara, Yunan basınına yaptığı açıklamada, Çetin ve Arık’a 20 Ağustos’tan bu yana ulaşamadığını belirterek, Türkiye’ye iade edilmiş olabileceklerini öne sürmüştü.

Haberler


“Müftü Mustafa Hilmi Aga Toplum Öncüleri Ödülleri” sahiplerini buldu

Batı Trakya Öğrenci Birliğinden Ankara’da resmi temaslar

YTB’de Mustafa Kırımoğlu için vefa programı

Başkonsolos Ünal ve Ticaret Ataşesi İren’den Trakya İşadamları Derneği ziyareti

Yerlikaya ile Hrisohoidis görüştü

Yerapetritis: “Arnavutluk’taki Yunan azınlığın hakları Yunanistan için öncelikli konudur”

İskeçe’de kontrollü park cezası artırıldı

İskeçe’de dehşet verici olay: Zehirlenen 14 kedi ölü bulundu

Batı Trakya’dan 6 sporcu Fenerbahçe’nin radarında

Trafik kazaları elektronik uygulamayla takip edilecek

2026 bütçesi meclisten geçti

Özgür Ferhat: “2026 bütçesi halkı değil, ayrıcalıklı zenginleri koruyor”