Anasayfa


05-11-2018
“Türkiye’ye rağmen adım atabileceğini sananlar yanlışını anlamaya başladı”
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye rağmen Doğu Akdeniz'de veya Ege'de adım atabileceklerini sananların ne kadar büyük bir hata yaptıklarını anlamaya başladıklarını söyledi.
5 Kasım 2018 Pazartesi

Erdoğan, “Doğu Akdeniz'deki doğal kaynakların ülkemiz ve KKTC dışlanarak adeta gasp edilmesine yönelik girişimleri kesinlikle kabul etmeyeceğiz. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yoktur. Türkiye'ye rağmen Doğu Akdeniz'de veya Ege'de adım atabileceklerini sananlar ne kadar büyük bir hata yaptıklarını anlamaya başladılar.” ifadelerine yer verdi.

Yunanistan'ın kara sularını 12 mile çıkarma planlarının ardından Türkiye ile Yunanistan'ın denizden en yakın sınır noktalarından birinin bulunduğu Türkiye’nin Kuşadası Körfezi'nde Yunanistan'a ait askeri bir araştırma gemisinin görüntülendiği bildirildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Suriye'deki teröristlere nasıl günlerini gösterdiysek denizlerdeki haydutlara da meydanı bırakmayacağız." dedi.

Türk basınında çıkan haberlere göre, Yunanistan'ın Sisam Adası'ndan hareket eden Yunan askeri araştırma gemisi önce uluslararası sularda bir süre seyretti. Daha sonra da Kuşadası'nın Kadınlar Denizi açıklarında Türk karasularına girerek seyrine devam etti. Yunan askeri araştırma gemisinin Türk karasularına girdiği anın koordinatlarının radarla tespit edildiği bildirildi. Bölgeye Türk sahil güvenlik ekiplerinin hareket etmesi üzerine, Yunan askeri araştırma gemisinin Türk karasularından çıkarak tekrar uluslararası karasulara girdiği belirtildi.

Yapılan araştırmada, söz konusu Yunan askeri araştırma gemisinin 12 mil ile ilgili polemiklerin ardından Sisam Adası'nda konuşlandırıldığı ve o günden beri bölgede araştırmalar yaptığı ifade edildi.

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler