Anasayfa

05-11-2018
"Türkiye'ye rağmen adım atabileceğini sananlar yanlışını anlamaya başladı"
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye rağmen Doğu Akdeniz’de veya Ege’de adım atabileceklerini sananların ne kadar büyük bir hata yaptıklarını anlamaya başladıklarını söyledi.
5 Kasım 2018 Pazartesi

Erdoğan, "Doğu Akdeniz’deki doğal kaynakların ülkemiz ve KKTC dışlanarak adeta gasp edilmesine yönelik girişimleri kesinlikle kabul etmeyeceğiz. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yoktur. Türkiye’ye rağmen Doğu Akdeniz’de veya Ege’de adım atabileceklerini sananlar ne kadar büyük bir hata yaptıklarını anlamaya başladılar." ifadelerine yer verdi.

Yunanistan’ın kara sularını 12 mile çıkarma planlarının ardından Türkiye ile Yunanistan’ın denizden en yakın sınır noktalarından birinin bulunduğu Türkiye'nin Kuşadası Körfezi’nde Yunanistan’a ait askeri bir araştırma gemisinin görüntülendiği bildirildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Suriye’deki teröristlere nasıl günlerini gösterdiysek denizlerdeki haydutlara da meydanı bırakmayacağız." dedi.

Türk basınında çıkan haberlere göre, Yunanistan’ın Sisam Adası’ndan hareket eden Yunan askeri araştırma gemisi önce uluslararası sularda bir süre seyretti. Daha sonra da Kuşadası’nın Kadınlar Denizi açıklarında Türk karasularına girerek seyrine devam etti. Yunan askeri araştırma gemisinin Türk karasularına girdiği anın koordinatlarının radarla tespit edildiği bildirildi. Bölgeye Türk sahil güvenlik ekiplerinin hareket etmesi üzerine, Yunan askeri araştırma gemisinin Türk karasularından çıkarak tekrar uluslararası karasulara girdiği belirtildi.

Yapılan araştırmada, söz konusu Yunan askeri araştırma gemisinin 12 mil ile ilgili polemiklerin ardından Sisam Adası’nda konuşlandırıldığı ve o günden beri bölgede araştırmalar yaptığı ifade edildi.

Haberler


Mucize Tiyatrosunda yeni kayıt dönemi başlıyor

Son 70 yılın en soğuk 1 Mayıs’ı

BTTDD’de “Beyaz Liste”nin Genel Başkan adayı Batuhan Kaşifoğlu oldu

Çipras’tan yeni parti adımı: Manifesto yayımlandı

Metron Analysis anketinde YDP 2,5 puan kayıpta

Kosova ve K. Makedonya Türkleri AP’de tanıtıldı

Din Görevlileri Derneğinden Başkonsolos Aykut Ünal ve müftü İbrahim Şerif’e ziyaret

Success Yabancı Dil Kursundan Londra çıkarması: Öğrenciler hem öğrendi hem eğlendi

IEA: Dünya tarihinin en büyük enerji krizlerinden biriyle karşı karşıya

Eyalet Gençlik Meclisi ilk toplantısını yapıyor

Politico: Avrupa yakıt stoklarını bilmiyor, koordinasyon eksikliği risk yaratıyor

Gümülcine’de bazı yollar asfalt çalışması nedeniyle kapatılacak