Anasayfa

16-01-2019
Hükümet 151 "Evet" ile güvenoyu aldı
Hükümet ortağı ANEL Partisi'nin koalisyondan çekilmesi sonucu meclisten güvenoyu isteyen Başbakan Çipras 151 "Evet" oyu ile güvenoyu aldı.
16 Ocak 2019 Çarşamba

Hükümet ortağı ANEL'in hükümetten ayrılması ile birlikte mecliste 145 milletvekili bulunan SİRİZA Partisi 16 Ocak Çarşamba akşamı mecliste yapılan oylama sonucunda parti dışından altı milletvekilinin daha destek vermesiyle güvenoyu aldı.

SİRİZA Partisi'nin 145 milletvekilinin yanısıra ANEL Partisi'nden Thanasis Papahristopulos ve Kostas Zuraris ile bağımsız milletvekilleri Keterina Papakosta, Elena Kundura, Spiros Danellis ve Vasilis Kokkalis hükümete güvenoyu verdi.

Oylamaya toplam 299 milletvekili katılırken azınlık milletvekillerinden İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, Rodop İli SİRİZA Milletvekilleri Mustafa Mustafa ve Ayhan Karayusuf "Evet" oyu, KINAL Rodop Milletvekili İlhan Ahmet ise "Hayır" oyu kullandı.

Haberler


DEB Partisinden 29 Ocak açıklaması

29 Ocaklar Gümülcine’deki etkinlikte anıldı

Türk azınlık kurumlarından 29 Ocak açıklamaları

TİKA ve YTB’den 29 Ocak paylaşımı

Biz Buradayız

Danışma Kurulundan 29 Ocak Milli Direniş Günü açıklaması

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan Batı Trakya ziyareti

Batı Trakya Türkleri, sorunların çözümü için Yunan devletinin kendileriyle istişare etmesini istiyor

Romanya’daki kazada ölen PAOK taraftarlarının cenazeleri ülkeye getiriliyor

Türk Dışişleri Bakanlığından 29 Ocak paylaşımı

Evini yenileyenlere 36 bin euroya kadar yardım imkanı

Yassıköy Belediyesinden bilgilendirme toplantısı