Anasayfa


17-01-2019
Pierre Moscovici Atina’da
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun ekonomik ve parasal işlerden sorumlu üyesi Pierre Moscovici Atina’da temaslarda bulundu.
17 Ocak 2019 Perşembe



Temasları çerçevesinde Başbakan Aleksis Çipras, Ekonomi Bakanı Yannis Dragasakis, Maliye Bakanı Efklidis Çakalotos, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Efi Ahçıoglu ve Enerji Bakanı Yorgos Stathakis ile görüşen Moscovici yaptığı açıklamada, önümüzdeki günlerde başlayacak olan memorandum sonrası ikinci değerlendirme ile ilgili konuların görüşüldüğünü söyledi.

Moscovici memorandum sonrası uygulanması gereken reformlar hakkında yetkililerle görüştüklerini ve önümüzdeki haftaların hükümetin uygulamakla yükümlü olduğu reformları hayata geçirmesi açısından önemli olduğunu belirtti. “Yunanistan henüz yolun sonuna gelmedi” diyen Moscovici, kendisi bir siyasetçi olarak ülkedeki seçim gündemini anladığını, ancak bu seçim gündeminin siyasetçileri uygulanması gereken reformlar konusunda etkilememesi gerektiğini ifade etti.

Yunanistan’ın genel anlamda iyi yolda olduğunu, ancak daha uygulamaya konulması gereken önemli reformlar olduğunu vurgulayan Moscovici, özellikle kamu borcu, asgari ücret, sosyal güvenlik ve Kaçeli kanunu gibi konuların hızlı ve kararlı bir şekilde çözüme kavuşturulması gereken konuların başında geldiğini söyledi.

Memorandumların sona ermesinin herşeyin bittiği anlamına gelmediği uyarısında bulunan Moscovici hükümetin ekonomik verileri düzeltmek için azimle çalışmaya devam etmesinin son derece önemli olduğunu, yapılacak olan reformlarda ülkenin ekonomik durumu ile diğer ülkelerdeki verilerin dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Uygulamalarda yaşanan gecikmelere rağmen Yunanistan’ın ikinci değerlendirmeden de başarıyla çıkacağına inandığını söyleyen Moscovici, “Ancak daha yapılacak işler var. Bunların yapılmaması durumunda ülke olarak eski dönemlere dönme riski Yunanistan için yıkıcı sonuçlar doğurabilir.” uyarısında bulundu.

Moscovici son olarak Yunanistan ekonomisini komisyon olarak yakından takip ettiklerini ve bundan sonra da takip etmeye devam edeceklerini söyledi.

Haberler


Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrenci şenliği düzenliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB Yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi

Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı