Anasayfa


21-01-2019
POTAMİ’den iki milletvekili ayrıldı, meclis grubu dağıldı
POTAMİ partisinden iki milletvekili partiden ayrıldığını açıkladı. Prespa anlaşması, meclisteki küçük partiler arasında yer alan POTAMİ’nin meclis grubunun dağılmasına neden oldu.
21 Ocak 2019 Pazartesi

POTAMİ partisinden iki milletvekili partiden ayrıldığını açıkladı. Prespa anlaşması, meclisteki küçük partiler arasında yer alan POTAMİ’nin meclis grubunun dağılmasına neden oldu. meclisteki yapılacak oylamada “evet” oyu kullanılmasını kararlaştıran POTAMİ’nin bu kararına karşı çıkan ve Prespa anlaşmasına “evet” oyu vermeyecek olan Yorgos Amiras ve Grigoris Psarianos partiden ayrıldı. Sözkonusu gelişmeden sonra beş milletvekili bulunan POTAMİ meclis grubu da dağılmış oldu. 2015 seçimlerinde 11 milletvekiliyle meclise giren POTAMİ partisinde Amiras ve Psarianos’un ayrılmasıyla üç milletvekili kaldı.

Partisinden ayrılan Yorgos Amiras yaptığı açıklamada, “Ülkeyi ilgilendiren çok önemli milli bir sorunla ilgili olarak partinin üst düzey yöneticileriyle farklı bir görüşte olup da parti adına konuşmaya devam edemem.” dedi. Atina ikinci bölge milletvekili Grigoris Psarianos da sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında, POTAMİ olarak üst üste yaptıkları yanlışlarla yüzde 7’lik partiyi neredeyse sıfırladıklarını belirterek, ülkenin Cunta döneminden bu yana en kötü hükümet tarafından yönetildiğini savundu.

Hatırlanacağı üzere geçen hafta hükümete güvenoyu oylamasında “evet” oyu kullanan Spiros Danelis de parti meclis grubundan çıkartılmıştı.

Meclis iç tüzüğüne göre bir siyasi partinin meclis grubu oluşturabilmesi ve meclis komisyonlarında temsil edilebilmesi için en az 5 milletvekilinin olması gerekiyor. POTAMİ partisinin meclis grubunun dağılmasından sonra parlamentodaki çalışma komisyonlarında da değişiklikler yapılacak.

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup