Anasayfa

22-01-2019
Prespa anlaşması KİNAL'da çatlak oluşturdu
Prespa anlaşması, KİNAL partisinde çatlak oluşmasına neden oldu.
22 Ocak 2019 Salı

KİNAL'da yer alan Demokratik Sol Parti (DİMAR) başkanı ve milletvekili Thanasis Theoharopulos'un Prespa anlaşmasına "evet" oyu vereceğini açıklaması üzerine, KİNAL meclis grubundan ihraç edildi. KİNAL Partisi Başkanı Fofi Gennimata, oylamada "evet" oyu kullanacağını açıklayan Theoharopulos'u partinin meclis grubundan çıkardığını açıkladı.

Gennimata konuyla ilgili açıklamasında "Sayın Theoharopulos'un bu kararı Çipras'ın planlarına hizmet ediyor. Bu kabul edilemez bir hareket." ifadelerine yer verdi.

Bu arada DİMAR Partisi Başkanı Thanasis Theoharopulos partinin Merkez Yürütme Kurulu'nda yaptığı konuşmada Prespa anlaşmasının onaylanmasının milli açıdan yararlı olduğunu belirterek, sorunun devam etmesinin sadece Üsküp yönetimine yarayacağını söyledi. Theoharopulos, mensup oldukları siyasi hareketin her zaman bu sorunun çözümünü savunduğunu da hatırlattı.

Hatırlanacağı üzere PASOK, POTAMİ ve DİMAR partilerinin birleşmesiyle oluşan KİNAL (Değişim Hareketi) partisinden daha önce POTAMİ partisi ayrılmıştı. Prespa anlaşmasına "evet" oyu vereceğini açıklamasından sonra DİMAR başkanının da KİNAL meclis grubundan ayrılmasıyla birlikte KİNAL partisinde sadece PASOK kalmış oldu. KİNAL Başkanı Fofi Gennimata yaşanan gelişmeler üzerine Mart ayında KİNAL partisinin tüzük kongresini toplayacağını açıkladı. Kongre öncesinde ise delegelerin belirleneceği kaydedildi.

Haberler


Öğrenciler ve memurlar anayasa değişikliğini protesto etti

İsrail’den satın alınacak ’Aşil Kalkanı’ hakkında kaynak kodu tartışmaları sürüyor

Rodop ve Meriç’te yaşlıları hedef alan 7 dolandırıcılık olayı aydınlatıldı

Gökçeler kermesine yoğun ilgi

Avrupa Parlamentosu Latinopulu kararı: Dokunulmazlığı kaldırıldı

Yunanistan’da demografik alarm: 100 doğuma 184 ölüm

Bluefarm’a 2,9 milyon euroluk ilave yatırım

Hayvan hastalıklarına karşı mobil dezenfeksiyon noktaları yeniden devrede

BTAYTD Kadınlar Kolundan Çanakkale ve Gökçeada gezisi

Kasidiaris cezaevinden çıktı, siyasette yeni tartışma başladı

ABTTF’den tepki: Türk azınlık okulu kapatılırken devlet okulu büyütülüyor

Çipras’tan “NAZA” yönetmenlerine destek