Anasayfa


22-01-2019
Prespa anlaşması KİNAL’da çatlak oluşturdu
Prespa anlaşması, KİNAL partisinde çatlak oluşmasına neden oldu.
22 Ocak 2019 Salı

KİNAL’da yer alan Demokratik Sol Parti (DİMAR) başkanı ve milletvekili Thanasis Theoharopulos’un Prespa anlaşmasına “evet” oyu vereceğini açıklaması üzerine, KİNAL meclis grubundan ihraç edildi. KİNAL Partisi Başkanı Fofi Gennimata, oylamada “evet” oyu kullanacağını açıklayan Theoharopulos’u partinin meclis grubundan çıkardığını açıkladı.

Gennimata konuyla ilgili açıklamasında “Sayın Theoharopulos’un bu kararı Çipras’ın planlarına hizmet ediyor. Bu kabul edilemez bir hareket.” ifadelerine yer verdi.

Bu arada DİMAR Partisi Başkanı Thanasis Theoharopulos partinin Merkez Yürütme Kurulu’nda yaptığı konuşmada Prespa anlaşmasının onaylanmasının milli açıdan yararlı olduğunu belirterek, sorunun devam etmesinin sadece Üsküp yönetimine yarayacağını söyledi. Theoharopulos, mensup oldukları siyasi hareketin her zaman bu sorunun çözümünü savunduğunu da hatırlattı.

Hatırlanacağı üzere PASOK, POTAMİ ve DİMAR partilerinin birleşmesiyle oluşan KİNAL (Değişim Hareketi) partisinden daha önce POTAMİ partisi ayrılmıştı. Prespa anlaşmasına “evet” oyu vereceğini açıklamasından sonra DİMAR başkanının da KİNAL meclis grubundan ayrılmasıyla birlikte KİNAL partisinde sadece PASOK kalmış oldu. KİNAL Başkanı Fofi Gennimata yaşanan gelişmeler üzerine Mart ayında KİNAL partisinin tüzük kongresini toplayacağını açıkladı. Kongre öncesinde ise delegelerin belirleneceği kaydedildi.

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup