Anasayfa

23-01-2019
Akdeniz’de yılın ilk ayında 203 düzensiz göçmen öldü
Uluslararası Göç Örgütü (IOM), yılın ilk 20 gününde Akdeniz’den Avrupa’ya ulaşmaya çalışan 203 düzensiz göçmenin yaşamını yitirdiğini bildirdi.
23 Ocak 2019 Çarşamba

IOM’den yapılan açıklamada, 1-20 Ocak’ta deniz yoluyla Avrupa’ya 4 bin 883 düzensiz göçmenin geçtiği, bunların 3 bin 429’unun İspanya, bin 166 Yunanistan ve kalan kısmının Malta ve Kıbrıs sahillerine ayak bastığı aktarıldı.

Açıklamada, aynı dönemde 203 sığınmacının Avrupa kıyılarına geçmeye çalışırken Akdeniz sularında can verdiği belirtildi.

17 Ocak’ta İspanya - Fas arasındaki Alboran Denizi’nde düzensiz göçmenleri taşıyan botun batması sonucu 53 kişinin yaşamını yitirdiği anımsatılan açıklamada, bir gün sonrasında İtalyan donanmasının Akdeniz’de rapor ettiği diğer bir deniz kazasında da 117 düzensiz göçmenin öldüğü veya kaybolduğu kaydedildi.

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, Akdeniz’de meydana gelen yeni yılın en büyük düzensiz göçmen facialarına ilişkin, "Akdeniz’deki trajedinin devam etmesine müsaade edilemez. Avrupa’nın kapısı önünde ölen çok sayıdaki insanı görmezden gelemeyiz." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Grandi, düzensiz göçmenlerin kurtarılması için her türlü çabanın gösterilmesi gerektiğini vurgulamıştı.

AB ELEŞTİRMİŞTİ

Libya açıklarında ve İspanya - Fas arasında öldükleri veya kayboldukları belirtilen yaklaşık 170 kayıp düzensiz göçmen haberlerinin ardından İtalya’dan gelen açıklamalarda Avrupa Birliği (AB) eleştirilmişti.

İtalya Savunma Bakanı Elisabetta Trenta, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "AB bu soruna daha fazla izleyici kalamaz." ifadesini kullanmıştı.

Senato Başkanı Maria Elisabetta Casellati de "Bu kadar zavallı masumun ölümünü kabul edemeyiz. Akdeniz barış denizi olmalı, toplu mezar değil." şeklinde konuşmuştu.

Haberler


Mucize Tiyatrosunda yeni kayıt dönemi başlıyor

Son 70 yılın en soğuk 1 Mayıs’ı

BTTDD’de “Beyaz Liste”nin Genel Başkan adayı Batuhan Kaşifoğlu oldu

Çipras’tan yeni parti adımı: Manifesto yayımlandı

Metron Analysis anketinde YDP 2,5 puan kayıpta

Kosova ve K. Makedonya Türkleri AP’de tanıtıldı

Din Görevlileri Derneğinden Başkonsolos Aykut Ünal ve müftü İbrahim Şerif’e ziyaret

Success Yabancı Dil Kursundan Londra çıkarması: Öğrenciler hem öğrendi hem eğlendi

IEA: Dünya tarihinin en büyük enerji krizlerinden biriyle karşı karşıya

Eyalet Gençlik Meclisi ilk toplantısını yapıyor

Politico: Avrupa yakıt stoklarını bilmiyor, koordinasyon eksikliği risk yaratıyor

Gümülcine’de bazı yollar asfalt çalışması nedeniyle kapatılacak