Anasayfa

07-02-2019
"Türkiye- Yunanistan ticaret hacmini 8 milyar dolara ulaştırmayı hedefliyoruz"
Türkiye'deki Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Yunanistan İş Konseyi Başkanı Levent Sadık Ahmet, bu yıl hedeflerinin Türkiye ile Yunanistan arasındaki ticaret hacmini iki katına çıkarmak olduğunu kaydetti.
7 Şubat 2019 Perşembe



DEİK’ten yapılan açıklamaya göre, DEİK/Türkiye-Yunanistan İş Konseyi Başkanı Levent Sadık Ahmet başkanlığında geçekleştirilen Yunanistan temasları kapsamında Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin, Enterprise Greece Başkanı Grigoris Stergiulis ve Türkiye'nin Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan ziyaret edildi.

Ziyaret çerçevesinde Türkiye'nin Selanik Başkonsolosu Okan'ın ev sahipliğinde "Çalışma Yemeği" gerçekleştirildi. Çalışma Yemeğine DEİK/Türkiye - Yunanistan İş Konseyi Başkanı Levent Sadık Ahmet ve yönetim kurulu üyeleri, Selanik Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Serkan Buralı, Kuzey Yunanistan İhracatçılar Birliği Başkanı Giorgos Konstantopulos, Selanik Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiciler Birliği Başkanı Anastasios Kapnopolis ve Genel Sekreter Polimnia Aleksiadu, Selanik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Birinci Yardımcısı Emmanuil Vlahogiannis, Kuzey Yunanistan Sanayiciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Antonis Siarkos ile Kuzey Yunanistan Yunan - Türk Ticaret Odası Başkanı Dimitris Simeonidis katıldı.

Açıklamada, Türkiye-Yunanistan İş Konseyi'nin düzenlemiş olduğu ziyaret ve toplantılar ile ilgili değerlendirmesine yer veren Ahmet, Yunanistan ile 4 milyar dolara ulaşan ticaret hacminin, 2017 yılına kıyasla arttığını belirterek, "DEİK/ Türkiye- Yunanistan İş Konseyi olarak, 2019 hedefimiz mevcut olan ticaret hacmini iki katına çıkararak 8 milyar dolara ulaştırmak ve Yunanistan’da var olan Türkiye algısının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin ve Türkiye'nin Selanik Başkonsolosu Yalman Okan'dan da bu kapsamda destek aldıklarını bildiren Levent Sadık Ahmet şunları kaydetti: "Aldığımız destekler vesilesiyle, Yunanistan ile olan ilişkilerimizi daha ileriye taşımayı umut ediyoruz. Bu sebeple İş Konseyi olarak, Yunanistan ile yeni bir sayfa açmak, karşılıklı yatırımları arttırmak ve Yunanistan'da daha büyük bir çalışma sahasına sahip olabilmek adına, potansiyel muhatap kuruluşlarla temaslar gerçekleştirdik. Verimli ve olumlu geçen bu toplantılarda, iki yıldır gerçekleştirilemeyen ekonomik iş forumunun hayata geçirilebilmesi için aksiyon planları geliştirdik."

Haberler


TRT World Forum 2025 yarın İstanbul’da başlıyor

Zeybek: “İyi niyet olsaydı, Mizanlı azınlık ilkokulu yeniden açılmış olacaktı”

Karpuz rozetine soruşturma

Rodop ilinde çiftçiler eyleme hazırlanıyor

Tayinli müftü naipleri değiştirildi

Zeybek, Zeynelli köyündeki OPEKEPE mağdurlarının sorununu meclise taşıdı

Atina’da Türkiye Cumhuriyeti’nin 102. yılı kutlandı

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğundan 29 Ekim resepsiyonu

Narlıköy’de baba-oğul arasında şiddet

Batı Trakya’da karbon ayak izini azaltma etkinlikleri başlıyor

Papandreu’dan 28 Ekim törenine katılan aşırı sağcı gruba tepki

Başbakan Miçotakis Gümülcine’ye geliyor