Anasayfa

13-10-2019
Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Özügergin "Barış Pınarı Harekatı"nı anlattı
Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin, Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı hakkında, "Harekat iyi bir şekilde belirlenmiş, net ve sınırlı hedeflerle uluslararası hukuka uygun bir şekilde gerçekleştiriliyor." dedi.
13 Ekim 2019 Pazar

Yunan televizyonu Star TV’ye konuşan Özügergin, Türkiye’nin en büyük önceliğinin sınırlarının güvenliğini sağlamak olduğunu belirterek, "Bizim ilk ve en büyük önceliğimiz sınırlarımızın güvenliğini sağlamak. Ne ülkemizde ne de yanı başımızda DEAŞ, PKK ya da alt kolu PYD/YPG terörüne müsamaha gösteririz, göstermeyeceğiz de." diye konuştu.

Büyükelçi Özügergin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonlar sırasında siviller ve sivil yapıların korunmasına büyük hassasiyet gösterdiğini söyledi.

Bu operasyonların itibarını zedelemek için bazıları uluslararası olmak üzere çok bilgi kirliliği yaratıldığını anlatan Özügergin, "Operasyonlarda sivil ölümleri olarak gösterilen görüntülerin birçoğu yıllar önce başka ülkelerde çekilmiş. Asıllarını görmek için Anadolu Ajansı’nın haberlerini takip edin. Anadolu Ajansı’nın haberlerine bakın, yıllar önce başka ülkelerde çekilmiş bu görüntülerin gerçek kaynağını görebilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Özügergin, Türkiye’nin terörün dışında, düzensiz göç bağlamında Suriye krizi sonucu büyük bir bedel ödediğini belirterek, "Bildiğiniz üzere son 10 yılda 4 milyon insana ev sahipliği yapıyoruz. Öte yandan Suriye’nin toprak bütünlüğü de kritik derecede önemli. Suriye’nin kuzeyinde bir ’güvenli bölge’ yaratarak yerlerinden edilmiş, Suriyelilerin güvenli ve gönüllü dönüşünü sağlamayı hedefliyoruz. Böylece hem Türkiye hem de Yunanistan’ın üzerindeki göçmen baskısı azalabilir." diye konuştu.

Haberler


DEB Partisi’nden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri işbirliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor

Margarita Papandreu 103 yaşında hayatını kaybetti

Türk turistlerin Yunan adalarına ilgisi artıyor

Yapay zekâyla yakınlarının sesini kopyalayıp dolandırdılar

Kış öncesi ısınma yakıtına hükümetten müdahale

İskeçe Müftülüğünde din görevlileriyle istişare toplantısı

Avramopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı