Anasayfa


16-10-2019
Batı Trakyalılardan Cavit Çağlar ziyareti
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şube Başkanı Ali Eminlatif, Türkiye temasları kapsamında Bursa’da bulunan Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan ve Bursa Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Batı Trakyalı Ali Mollasalih ile birlikte Türkiye’nin tanınmış siyasetçi ve işadamlarından olan ve aslen Batı Trakyalı olan Cavit Çağlar’ı makamında ziyaret etti.
16 Ekim 2019 Çarşamba



GTGB başkanlığına yeni seçilen Sedat Hasan’ı tebrik eden Çağlar, Nisan ayında Gümülcine’ye yaptığı ziyareti hatırlatarak, “Orada iki gün kaldık, hala tadı damağımızda. Babamızın, dedemizin yaşadığı o yerleri gördük. Bir tarafı Bulgaristan, bir tarafı Yunanistan olan dağların etrafı biz Türklerin memleketi olmuş. Her yerde cami gördük ve bu bizi etkiledi. Sanki Türkiye’de gibiydik. Kendi köyümü ziyaret ettim. Oradaki insanlar benim kandaşlarım. Anlatırken dahi heyecan duyuyorum. Oradaki insanımızla bir araya geldik, ben kendimi orada gördüm” dedi.

GTGB Başkanı Sedat Hasan da, Batı Trakyalıların sıcakkanlı insanlar olduğunun altını çizerek, “Batı Trakya’nın yetiştirdiği önemli isimlerdensiniz. Batı Trakya için yaptıklarınızı unutmayacağız. Herkes ne kadar çok çalıştığınızı biliyor ve görüyor. Ziyaretlerimizin daha sık olmasını temenni ediyoruz. Her zaman başımızın üzerinde yeriniz var” ifadelerini kullandı.

Cavit Çağlar’ın Batı Trakya’yı tüm dünyaya tanıttığını vurgulayan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Ali Eminlatif ise, “Çavit Çağlar’ın hem Batı Trakya hem de Türkiye için büyük bir değer olduğunun altını çizdi. Çağlar’ın Batı Trakya’yı adeta dünyaya tanıttığını belirten Eminlatif ayrıca binlerce kişinin işvereni olan Çağlar ailesinin Türkiye’nin ve Batı Trakyalıların gururu olduğunu belirtti. BTTDD Bursa Şubesi’nin Kurucu Başkanı Şükrü Şankaya’yı da rahmetle anan Eminlatif, rahmetli Şükrü Amca’nın çizdiği yoldan ayrılmadıklarını sözlerine ekledi. Cavit Çağlar’ı tekrardan doğduğu topraklara davet eden Bursa dernek başkanı Ali Eminlatif “Sizin ziyaretleriniz bizim için çok önemli, bizlere güç katıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Ali Mollasalih de, Cavit Çağlar’a istihdama ve Batı Trakya’ya sağladığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

Haberler


1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu