Anasayfa


11-12-2019
Yurtdışındaki konsolosluklarda yaşanan gecikmeleri sordu
İskeçe KİNAL Milletvekili Burhan Baran Yunanistan’ın dış temsilciliklerinde işlem yapma konusunda yaşanan gecikmeleri ve zorlukları Dışişleri Bakanına sordu.
11 Aralık 2019 Çarşamba

Yurt dışında yaşayan Yunanistan vatandaşlarının pasaport alma veya yenileme ile diğer bazı belgelerin temini için elçilik ve konsolosluklardan randevu alma işleminin çok ağır olduğunu belirten Baran, bu durumun vatandaşların şikayetlerinde artışa sebebiyet verdiğini söyledi. Örnek olarak İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Yunanistan Büyükelçiliğini gösteren milletvekili Burhan Baran, söz konusu elçilikte en yakın randevu tarihinin 18 Şubat 2020 olduğunu ve sadece altı kişilik randevu imkanı kaldığını vurguladı. Özellikle doğum ve askerlik belgeleri için randevu sisteminde “Şu anda mevcut değildir” ifadesinin bulunduğunu ve bu durumun vatandaşları zor durumda bıraktığını belirten Baran, ilgili elçilik veya konsolosluğun yetkisi, belgelerin alınması ve doğrulanması, Yunan polisine güvenli bir şekilde iletilmesi ve pasaportların vatandaşlara verilmesi ile sınırlı olduğu halde yaşanan bu gecikmelerin soru işaretlerine neden olduğunu söyledi.

Günümüzün teknolojik imkanlarına rağmen, vatandaşların basit işlemleri elektronik ortamda yapmalarına imkan verilmemesinin kabul edilemez olduğunu belirten Burhan Baran, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’a şu soruları yöneltti:

1) Yurt dışında yaşayan Yunanistan vatandaşlarının konsolosluklardan belge alma konusunda yaşadıkları gecikme sorununun çözümü için ne gibi adımlar atacaksınız?

2) İşlemleri kolaylaştırmak amacıyla ilgili prosedürlerin iyileştirilmesi ve dijitalleştirilmesi konusunda ne gibi planlarınız var?

Haberler


Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti