Anasayfa

12-12-2019
Dış Politika Konseyi toplandı
Yunanistan Dış Politika Konseyi, Doğu Akdeniz'deki gelişmeler ve Türkiye ile Libya arasında imzalanan anlaşmayla ilgili konuları ele almak üzere 10 Aralık Salı günü Atina'da toplandı.
12 Aralık 2019 Perşembe

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias toplantıdan sonra yaptığı açıklamada son günlerde yaşanan olaylarla ilgili siyasi parti temsilcilerini bilgilendirdiğini belirterek, "Memnuniyetle söylemek isterim ki; yapılan toplantıda milli birlik ruhu tespit edilmiştir." dedi.

Yunan toplumuna seslenen bakan Dendias, olayları soğukkanlılıkla değerlendirdiklerini vurguladı. Dendias, Avrupa Birliği’ne tam üye olan ve bir Avrupa ülkesi olan Yunanistan'ın karşılaştığı tüm sorunları çözebileceğini ifade etti.

Dış Politika Konseyi toplantısına Dendias'ın yanı sıra, dışişleri bakan yardımcıları Kostas Frangoyannis ve Kostas Vlasis ile Meclis Savunma ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Konstandinos Gulekas katıldı. Toplantıya Yeni Demokrasi Partisi'nden Aggelos Sirigos ve Makarios Lazaridis, SİRİZA'dan Yorgos Katrungalos ve Evangelos Kalpadakis, KİNAL'dan Andreas Loverdos ve Petros Efthimiu, Yunan Çözümü Partisi'nden Antonios Milonakis ve Evangelos Fanidis, Mera 25 partisinden Sofia Sakorafa katıldı.

Haberler


Erdoğan – Miçotakis görüşmesi 11 Şubat’ta Ankara’da

İTB Başkanı Abdurahimoğlu GAT Selanik bürosunda öğrencilerle buluştu

Dendias: “Türkiye’yi dışlamak istemiyoruz ancak bunun şartı uluslararası deniz hukuku”

’Üniversite ve Şehir Tanıtımı’ etkinliği Gümülcine ile devam ediyor

Şiddetli yağış ve fırtına ülke genelinde etkisini gösterdi

İskeçe’de sağanak yağmur sorunlara neden oldu: Yollar kapandı, evleri su bastı

Samaras: ’Türkiye ile dostluktan söz etmemiz ne kadar mantıklı?’

Kozlukebir Belediyesine sözleşmeli personel alındı

Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor

Eurobarometer: Avrupalıların yarıdan fazlası dünyanın geleceğinden endişeli

Sahil Güvenlik botu ile göçmen teknesi çarpıştı: 15 ölü

Emniyetten dolandırıcılık uyarısı