Anasayfa

12-12-2019
Öğretmen Ender Hakkı vefat etti
İskeçeli öğretmen ve İskeçe Türk Birliği eski yöneticilerinden Ender Hakkı vefat etti.
12 Aralık 2019 Perşembe

1946 yılında İskeçe'de dünyaya gelen Ender Hakkı, 12 Aralık Perşembe günü İskeçe Aşağımahalle Çınar Camii'nde kılınacak ikindi namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

1946 yılında İskeçe'de dünyaya gelen Ender Hakkı, İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulundan 1959 yılında mezun oldu. Türkiye'nin açtığı İlköğretmen Okulu sınavlarını kazanarak yatılı olarak Hasanoğlan İlköğretmen Okulu'na gitti. 1967 yılında öğretmen okulundan mezun oldu. Ender Hakkı Yunanistan'a dönerek askerlik görevini yaptıktan sonra öğretmen olarak ilk görev anlaşmasını 1971 yılında İskeçe Karaköy Azınlık Okulu encümenleriyle yaptı, ancak devlet tarafından göreve tayin edilmedi. Atina, Selanik ve İskeçe'de farklı işlerde çalışan Ender Hakkı, daha sonraki yıllarda Ilıca ve Şahin Türk Azınlık İlkokulları encümen heyetleriyle sözleşme imzalasa da öğretmen olarak tayin edilmedi. Üç dönem İskeçe Türk Birliği yöneticiliği de yapan Ender Hakkı, üç çocuklu bir ailenin çocuğuydu.

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan Ender Hakkı, 11 Aralık Çarşamba günü vefat etti. Öğretmen Ender Hakkı, bugün (12 Aralık Perşembe günü) İskeçe Aşağımahalle Çınar Camii'nde kılınacak ikindi namazından sonra toprağa verilecek.

Haberler


Tempi tren faciası davası başlıyor: 36 sanık hakim karşısında

Gümülcine’de silahlı soygun girişimi: Bir kişi yakalandı, bir şüpheli aranıyor

Alkol ve sigara satışında dijital yaş doğrulama sistemi

Midilli’de şap alarmı: Hayvancılık ürünlerine kapsamlı yasaklar getirildi

Atina’da emekliler zam talebiyle sokağa çıktı

Rodop ilinde tarımın geleceği Gümülcine’deki kongrede tartışılacak

Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti İskandinav pazarına açılıyor

ABTTF’den 21 Mart mesajı: “Irkçılık ve ayrımcılık devam ediyor”

Gümülcine’de “Müzik Birleştirir” konseri

Büyükelçi Çağatay Erciyes’ten Batı Trakya’ya bayram ziyareti

Başkonsoloslukta bayram coşkusu

Plastik kapaklar umuda dönüşüyor