Anasayfa

12-12-2019
Öğretmen Ender Hakkı vefat etti
İskeçeli öğretmen ve İskeçe Türk Birliği eski yöneticilerinden Ender Hakkı vefat etti.
12 Aralık 2019 Perşembe

1946 yılında İskeçe'de dünyaya gelen Ender Hakkı, 12 Aralık Perşembe günü İskeçe Aşağımahalle Çınar Camii'nde kılınacak ikindi namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

1946 yılında İskeçe'de dünyaya gelen Ender Hakkı, İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulundan 1959 yılında mezun oldu. Türkiye'nin açtığı İlköğretmen Okulu sınavlarını kazanarak yatılı olarak Hasanoğlan İlköğretmen Okulu'na gitti. 1967 yılında öğretmen okulundan mezun oldu. Ender Hakkı Yunanistan'a dönerek askerlik görevini yaptıktan sonra öğretmen olarak ilk görev anlaşmasını 1971 yılında İskeçe Karaköy Azınlık Okulu encümenleriyle yaptı, ancak devlet tarafından göreve tayin edilmedi. Atina, Selanik ve İskeçe'de farklı işlerde çalışan Ender Hakkı, daha sonraki yıllarda Ilıca ve Şahin Türk Azınlık İlkokulları encümen heyetleriyle sözleşme imzalasa da öğretmen olarak tayin edilmedi. Üç dönem İskeçe Türk Birliği yöneticiliği de yapan Ender Hakkı, üç çocuklu bir ailenin çocuğuydu.

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan Ender Hakkı, 11 Aralık Çarşamba günü vefat etti. Öğretmen Ender Hakkı, bugün (12 Aralık Perşembe günü) İskeçe Aşağımahalle Çınar Camii'nde kılınacak ikindi namazından sonra toprağa verilecek.

Haberler


DEB Partisi’nden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri işbirliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor

Margarita Papandreu 103 yaşında hayatını kaybetti

Türk turistlerin Yunan adalarına ilgisi artıyor

Yapay zekâyla yakınlarının sesini kopyalayıp dolandırdılar

Kış öncesi ısınma yakıtına hükümetten müdahale

İskeçe Müftülüğünde din görevlileriyle istişare toplantısı

Avramopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı