Anasayfa

16-12-2019
ABTTF Witten, Meschede ve Halver'deki üye derneklerini ziyaret etti
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), geleneksel yıl sonu üye dernek ziyaretlerine başladı.
16 Aralık 2019 Pazartesi



ABTTF yöneticileri, 13 Aralık Cuma günü Witten Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni, 14 Aralık Cumartesi günü Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ni ve 15 Aralık Pazar günü de Halver Batı Trakya Türk Kültür Derneği'ni ziyaret etti. ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, ABTTF Başkan Yardımcıları Sami Yusuf, Aydın Ahmet, Bülent Çolak ve Mehmet Hüseyin ile ABTTF Disiplin Kurulu Başkanı İsmail Aptioğlu üye derneklerin yönetici ve üyeleri ile bir araya geldi.

ABTTF Başkanı Habipoğlu, ziyaretlerde ABTTF'nin 2019 yılında gerçekleştirdiği çalışma ve faaliyetler hakkında Witten, Meschede ve Halver derneklerinin yönetici ve üyelerini bilgilendirdi, Batı Trakya Türk toplumu ve Yunanistan ile ilgili güncel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Yunanistan'da Batı Trakya Türk toplumuna yönelik nefret söylemi ve toplumsal hayatın her alanında görülen sistematik ayrımcılığın 2019 yılında da devam ettiğini kaydeden Habipoğlu, Avrupa Konseyi'nin tüm uyarılarına rağmen Yunanistan'ın Batı Trakya Türk dernekleri ile ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarını 11 yıldır uygulamadığını ifade etti. ABTTF'nin 2020 yılında da üye derneklerin önemli milli, kültürel ve dini gün ve aylarda Batı Trakya Türklerine yönelik düzenleyeceği sosyal ve kültürel etkinliklere destek ve katkıda bulunacağını belirten Habipoğlu, üye derneklere ABTTF'ye verdikleri destek için teşekkür etti.

ABTTF heyeti, üye derneklerin yönetici ve üyeleri ile ailelerinin yaklaşan yeni yıllarını kutladı, 2020'nin Batı Trakya Türk toplumu için sorunlarının çözüme kavuştuğu umut dolu ve başarılı bir yıl olmasını diledi.

Haberler


“Müftü” mü, atanmış memur mu?

Elektrik borçlarına yeni düzenleme: Kesinti öncesi 10 gün süre verilecek

Kültür Bakanı Mendoni İmaret’in halka açılacağını duyurdu

Selanik-Milano seferine bomba ihbarı

Kozlukebir Belediyesi’nden kantar kurulması için Tütün Üreticileri Kooperatifine arazi tahsisi

İskeçe’de “Ergenlik: Çatışmadan İletişime” söyleşisi düzenlendi

Fenerbahçe’de teknik direktörlük görevine Emre Belözoğlu getirildi

Gümülcine Müftülüğünden sahte video uyarısı: Hukuki süreç başlatıldı

Pamuk üreticisi artan maliyetler ve düşük fiyatlar arasında sıkıştı

F-16 savaş uçakları 5 Kasım’da Gümülcine semalarında olacak

ABD’nin ilk Müslüman senatörü Abdul el-Sayed zaferini ilan etti

İTB 100. yıl hazırlıklarını eski başkanlarla değerlendirdi