Anasayfa


16-12-2019
Zeybek DOATAP’ın yetersizliğini bakana sordu
İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, DOATAP’ın işleyişi ve çalışan elemanların yetersizliği ile ilgili olarak Eğitim ve Din İşleri Bakanına soru sordu.
16 Aralık 2019 Pazartesi

Milletvekili Zeybek, son dönemlerde bu önemli kurumun işleyişinde ciddi sorunlar gözlendiğini belirterek, Yurt dışında öğrenimlerini tamamlayanların denklik işlemlerinin çok geciktiğini vurguladı. Zeybek sorusunda şu ifadelere yer verdi:

“2019 yılından itibaren denklik başvuruları dijital ortamda yapılmaktadır. Bu sistem Siriza hükümeti döneminde işlemlerin daha hızlı ve dilekçelerin online takip edilebilmesini kolaylaştırmak amacıyla devreye sokuldu.

Kurumun sekreteryası ile iletişimin zor olması, Site sayfasının düzenli olarak güncellenmemesi aksaklıklara ve başvuruda bulunanların mağduriyetine neden olmaktadır.

Tabii son dönemlerde bu önemli kurumun yönetim problemi var olan sorunları ikiye katlamıştır.Eski yönetimin 3 yıllık süresi dolmuş olması ve yeni yönetim kurulunun tayin edilmemesi sözkonusu olayı dahada karmaşık hale getirmiştir.

Eğitim bakanlığının açıklamalarına göre çalışan danışmaların kadrosu 21 kişi olması gerekirken şu an 8 danışman çalışmaktadır.Bu durum da yaşanan gecikmelerin temel nedenlerindendir.

Vurgulamak istediğim noktalar şunlardır,
• Yurtdışandaki Üniversitelerden mezun olan gençlerin diploma denklik işlemlerinin makul bir zamanda yapılması ve iş hayatına bir an önce dahil edilmeleri onlar açısından hayati önem taşımaktadır.
• Kurum çalışanları iş yoğunluğundan kaynaklanan gecikmelerden dolayı sık sık vatandaşların tepkileriyle karşılaşmaktadır.
• Diploma denklik işlemlerinin bekleme süresi çoğunlukta bir yılıda aşmaktadır.

Sayın Eğitim Bakanından yanıtlamasını istediğimiz sorular şunlardır.

1) Yurt dışındaki Üniversite mezunlarının, denklik işlemlerinin bekleme süresinin daha makul bir zamanda sonuçlanabilmesi adına ne tür önlemler almayı düşünüyorsunuz?
2) Kurumun personel eksikliği ile ilgili sorunu ne zaman çözmeyi düşünüyorsunuz? Yeni kadro açmayı planlıyor musunuz?
3) Bize şu an denklik belgesi bekleyen başvuruların kesin sayısını ve bu bekleme süresinin ortalama ne kadar olduğunu söyleyebilir misiniz?
4) Diploma denklik işlemlerinin değerlendirme esnasında bulunduğu nokta hakkında ,vatandaşlar ile kurum arasındaki kopukluğu ve meydana gelen iletişim sorunlarını ne şekilde çözmeyi düşünüyorsunuz?"

Haberler


1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu