Anasayfa


17-12-2019
Levent Sadık Ahmet, İspanya’daki “Pamuk ve Tarım Toplantısı”na katıldı
Türkiye’deki Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye – Yunanistan İş Konseyi Başkanı Levent Sadık Ahmet, İspanya’nın Barcelona kentinde gerçekleştirilen Dördüncü Akdeniz Pamuk Üretim, Lojistik ve Tarım Toplantısı’na katıldı.
17 Aralık 2019 Salı

Yunanistan pamuğunun büyük bir bölümünü dünya piyasalarına pazarlayan Levent Sadık Ahmet, özellikle Batı Trakya bölgesinde üretilen pamuğun kalitesini anlatma fırsatı buldu.

Toplantıya katılan Levent Sadık Ahmet’in şirketi DCT Trading tarafından yapılan yazılı açıklamada; İzmir Ticaret Borsası, Yunanistan Pamuk İhracatçılar Birliği ve İspanya Pamuk İhracatçılar Birliği ortak girişimi ile her yıl farklı bir ülkede yapılan toplantının, bu yıl İspanya’nın Barcelona şehrinde gerçekleştirildiği bildirildi.

Levent Sadık Ahmet’in DCT Trading’i temsilen toplantıda yer aldığı belirtilen yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Dünyanın birçok farklı ülkesine Yunan pamuğu ihracatı yapan DCT Trading, bu yılda liderliği elinden bırakmamıştır. Hava koşullarının da uygun olması ile yüksek verim elde edilmiştir. Yunanistan 2019 yılında, son 10 yılın en yüksek pamuk rekoltesini üretmiştir. Bu yıl eski yıllarda olduğu gibi Türkiye’den gelen yoğun alım talebi, Türkiye’yi yine lider ülke konumuna getirmiştir. Uzak doğu ve Mısır aynı tonajlarda Yunan pamuğu satın almıştır. Konferansta; Verim, GDO, EUcotton ve Lojistik konuları ele alınmıştır. Yunanistan ile İspanya’nın ortak girişimi ile artık Yunan ve İspanyol pamukları EUCotton olarak pazarlanmaktadır. Avrupa birliğindeki tek pamuk üreten iki ülke arasında organize bir şekilde yürütülen projelerin devamı da tartışılmıştır. Türkiye ise; yüksek verim ve tüketim ile başta AB markalarının ana tedarikçisi ve organik pamuk üretiminde, Akdeniz’deki aslan payına sahip olan tek ülkedir. Kaliteli, verimli pamuk üretimi ve belirli tohum ile iyi tarım uygulamaları, pamuk üretiminde çok önemli bir rol oynamaktadır. Eski tohumlar artık tamamen üretimden kaldırılmıştır. Üretim, talep ile doğru orantılıdır. Pazarın kabul etmediği pamuğun artık ticari değeri yoktur. 2020 yılında, Yunanistan ve Türkiye’de pamuk üretiminin yine aynı ölçüde olacağı öngörülmektedir. Ayrıca Levent Sadık Ahmet, DCT Trading olarak 2020 yılı (yeni mahsul) kontratlarını almaya başladıklarını ve bir yıl sonra üretilip teslim edilecek pamuğu, hem açık hem de fix (sabit) fiyat ile alıp satabilen, dünyadaki az şirketlerden biri olduklarını vurgulamıştır.”

Haberler


1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu