Anasayfa


06-01-2020
Kozlukebir ve Çanakkale veteran takımları Erdal Mustafa’yı unutmadı
Yunanistan, Türkiye ve Bulgaristan’da daha önce amatör veya profesyonel liglerde mücadele etmiş futbolcular tarafından kurulan veteran takımlarının oluşturduğu Elit Balkan Master Ligi’nde maçlar devam ediyor.
6 Ocak 2020 Pazartesi



Lig maçları kapsamında 4 Ocak Cumartesi günü Gümülcine’nin Çepelli futbol sahasında oynanan maçta Kozlukebir Kartalları Veteran Takımı Türkiye’den Çanakkale Veteran Takımını ağırladı.

Bir çok sporseverin yakından tanıdığı ve geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Çepelli Kartalları Takım Başkanı Erdal Mustafa’nın anısına da düzenlenen maçı Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin ile Yassıköy Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Arif’in yanı sıra çok sayıda kişi izledi.

Maçı amatör ligi hakemlerinden Pandasis yönetirken, Papadopulos ve Dionidis ise yardımcılık görevini yaptılar. Maçta doktorluk görevini ise Dr. Mesut Mehmet üstlendi.

Maçtan önce iki takım futbolcuları saha ortasında bir araya gelerek geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Çepelli Kartalları Takım Başkanı Erdal Mustafa’nın anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşuna maçı izlemeye gelen taraftarlar da eşlik etti.

Dostluğun ve kardeşliği ön plana çıktığı, acının ve hüznün paylaşıldığı maç, Kozlukebir Kartalları’nın 2-1’lik üstünlüğüyle sona erdi. Kozlukebir Kartalları adına golleri 18. dakikada Mehmet Bölükbaşı ve 36. dakikada Özcan Mehmet attı. Konuk takım Çanakkale Veteran Takımı adına ise golü 58. dakikada İlker Türe kaydetti.

İki takımın kadroları şu isimlerden oluştu:

Çanakalle Veteran Takımı: Ulaş Peker, Sedat Arıcan, Hasan Gök, Tuncay Bayram, Taner Altıparmak, Serkan Göztepe, Yıldırım Erdoğan, Mehmet Gürer, Gökhan Yılmazbaş, Evren Değirmenci, Orhan Geçici, Miraç Nevzat, Burhan Yılmaz, İlker Türe

Kozlukebir Kartalları Veteran Takımı: İsmail Molla Ali Mehmet, Latif Latif, Sezgin Salih, Mehmet Bölükbaşı, Nedim Perende, Ayhan Hamit, Özcan Mehmet, Kostas Katsaridis, Özkan Yusuf, Muhammer Hüseyin, Halit Mehmet, Nurgül Sarısakal, Ekrem Arif, Ekrem Salih, Sinan Salih, Tuncay Ali, Hasan Hüseyin, Ahmet İbram, Kemal Mustafa

“ERDAL MUSTAFA'NIN ANISINI ÇEPELLİ STADINDA YAŞATACAĞIZ”

Maçı izleyenler arasında bulunan Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin yaptığı açıklamada her iki takımı da Çepelli stadında ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek takımların Erdal Mustafa’nın adına maçı Çepelli stadında oynama isteklerini çok anlamlı bulduğunu söyledi söyledi. Önder Mümin “Çok değerli bir ağabeyimizi yitirdik. Senelerce amatör futbola değer vermiş bir insandı Erdal Mustafa. Ben acılı ailesine bir kez daha başsağlığı diliyorum. Vefat ettiği gün sosyal medyadan da bir açıklama yapmıştım. Biz Erdal Mustafa’nın adını Çepelli stadında yaşatacağız. Bu doğrultuda gereken direktifi de ben zaten Çepelli Muhtarlığı’na verdim. Belediye meclisimize Çepelli stadının isminin Erdal Mustafa olarak değiştirilmesini önerecekler. İnşallah meclis olarak oybirliğiyle bir karar alarak Erdal Mustafa’nın anısını burada bu şekilde yaşatmış olacağız” ifadelerini kullandı.


“AMACIMIZ, DOSTLUĞUN VE CENTİLMENLİĞİN PEKİŞMESİDİR”

Maç sonrası ev sahibi Kozlukebir Kartalları takım kaptanı olan Doğu Makedonya Trakya Eyaleti Başkan Yardımcısı Ahmet İbram yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bugün Elit Master Ligi kapsamında Kozlukebir Kartalları veteran takımı olarak üçüncü maçımıza çıktık. Burada bir maçı kazanmak yada kaybetmek önemli değil. Bizler turnuvaya katılan veteran takımları olarak sporun everensel bütünlüğünden yola çıkarak dostluğun ve centilmenliğin pekiştirilmesini arzu ediyoruz. Ayrıca bugün burada bu turnuvamızı daha anlamlı kılacak bir ilke imza attığımızı düşünüyorum. Geçtiğimiz günlerde spor camiasının da yakından tanıdığı, spora ve özellikle futbola verdiği önemle bütün sporseverlerin takdirini üzerinde toplamayı başaran genç Erdal Mustafa anısına da bu maçı oynadığımızı hatırlatmak istiyorum. Bizler Kozlukebir Kartalları veteran takımı olarak kendisini bir kez daha burada yad etmek istiyoruz. Son olarak Çanakkale veteran takım oyuncularını bölgemizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğumuzu belirtmek istiyor, kendilerine hoşgeldiniz diyorum.”

Haberler


Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu

‘Ekspres Vize’ye 5 ada daha dahil ediliyor

ABTTF: ‘9 Haziran’da AP seçimlerinde oylarımız DEB Partisine’

Güney Meriç Derneğinden Hıdırellez etkinliği

3500 dönümü sulayan kanalların bakım çalışmaları başladı

FUEN üyesi Türk kuruluşları AGİT toplantısına katıldı