Anasayfa

07-01-2020
Miçotakis: "Türkiye'yi izole etmek için tüm diplomatik silahlarımızı kullanıyoruz"
ABD Başkanı Donald Trump ile yapacağı görüşme için Amerika'da bulunan Başbakan Kiriakos Miçotakis, Florida'da bir araya geldiği diaspora toplantısında, dış politika konusunda önemli mesajlar verdi.
7 Ocak 2020 Salı

Miçotakis, Yunanistan'ın şu andaki en büyük sorununun Türkiye olduğunu iddia etti.

6 Ocak'ta Theofania (Acısu) bayramını Florida eyaletindeki Tarpon Springs şehrinde diasporadaki Yunanlılarla kutlayan Miçotakis, yurt dışında yaşayan Yunanlıların oy kullanması konusundan, dış politikaya uzanan bir dizi sorulara yanıt verdi.

Yeni Demokrasi Partisi olarak Prespes Antlaşması'na başından beri karşı çıktıklarını söyleyen Miçotakis, söz konusu anlaşmanın onaylandıktan sonra değiştirilmesinin çok zor olduğunun da altını çizdiklerini hatırlattı.
Miçotakis, "Biz anlaşmanın uygulanmasını çok büyük bir dikkatle izliyoruz. 'Makedonya' markasını koruyabilmek için büyük bir mücadele veriyoruz ki, böylece kuzey komşularımızla başlayacak olan ticaret savaşında bir adım önde olalım." ifadelerini kullandı.

Miçotakis sözlerini, "Bugün büyük sorunumuz - ve kesinlikle dürüst olmalıyız - Türkiye." diyerek sürdürdü. "İstediğimiz gibi olmayan bir anlaşmaya varmamızdan duygusal olarak rahatsız olsak da, (en büyük sorunumuz) Üsküp ve kuzey komşumuz değil." diyen Miçotakis, "Size söyleyebileceğim, ilk defa, bu hükümetin yaptığı diplomatik eylemlerden sonra ve gerçek bir diplomatik maratona girdikten sonra, Türkiye umutsuzca tecrit edilmiş durumda." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin uluslararası alanda tecrit edilmesi için tüm diplomatik silahları kullandıklarını söyleyen Başbakan Miçotakis, ABD'de yaşayan Yunanlıların bu konuda Yunan hükümetine destek vermesini de istedi.

Londra'da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmede, NATO üyesi bir ülkenin bir diğer müttefik ülkeye bu kadar saldırgan olmasının ve uluslararası hukuku ihlal etmesinin nasıl mümkün olduğunu sorduğunu söyleyen Miçotakis, "Hepimizin yapması gereken önemli bir görevi var. Yunan tezlerinin haklılığı konusunda Amerikan kamuoyunu ve Amerikan siyasi önde gelenlerini bilgilendirmek." diye konuştu.

Haberler


Makul reddedilebilirlik: Vekil güçlerin sinsi gözdağı taktikleri

Bir gencin Real Madrid hayaline destek

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencileri için muhteşem mezuniyet töreni

İstanbul’daki Muharrem ayı iftarına Batı Trakya’dan katılım

Hürriyet’in gündeminde Batı Trakya: ’Heybeliada’da umut, Batı Trakya’da kriz’

Yaz aylarının gelmesiyle trafik yoğunluğu arttı

ABTTF’den Çınar Camii davası kararına tepki

Dedeağaç – Midilli uçak seferleri için önemli adım

Yunanistan’da doğum oranları 2025’te geriledi

Çınar davası sanıklarından ortak açıklama

SEÇEK Derneği’nin yeni başkanı Hasan Bekirusta

Zeybek’ten Egnatia Otoyolu geçiş kartları için bakanlığa soru önergesi