Anasayfa


07-01-2020
"Lozan'dan Günümüze Batı Trakya Azınlık Okulları" kitabı tanıtıldı
Dr. Sebahattin Abdurrahman tarafından kaleme alınan "Lozan'dan Günümüze Batı Trakya Azınlık Okulları" kitabı 7 Ocak Salı akşamı düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.
7 Ocak 2020 Salı



Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği (BTTÖB) lokalinde gerçekleşen etkinlik selamlama konuşmaları ile başladı. İlk olarak sözü alan BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet Dr. Sebahattin Abdurrahman’ı azınlık eğitiminin tarihi süreci ve günümüzde yaşadığı sorunlara değinen bu önemli eserinden dolayı tebrik ederek, etkinliğe katılan herkese teşekkür etti.

Aydın Ahmet’in ardından sözü alan Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu kitabı okuma fırsatı bulduğunu ve azınlık eğitiminin sorunlarına dikkat çeken çok derli toplu bir çalışma olduğunu vurgulayarak Dr. Sebahattin Abdurrahman’ı bu eserinden dolayı tebrik etti. Murat Ömeroğlu etkinliğe gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade ederek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Selamlama konuşmalarının ardından Dr. Sebahattin Abdurrahman’ın özgeçmişi okundu.

Etkinliğin devamında BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet’in sorduğu sorular doğrultusunda Dr. Sebahattin Abdurrahman hem yazdığı kitap hakkında hem de azınlık eğitiminin yaşadığı sorunlar hakkında bilgilerini katılımcılarla paylaştı.

Tanıtım etkinliğinin sonunda Dr. Sebahattin Abdurrahman katılımcılardan gelen sorulara cevap vererek azınlık eğitimi konusundaki düşüncelerini dile getirdi ve Avrupa’nın değişik ülkelerinde uygulanan azınlık eğitimi programları hakkında bilgiler ve örnekler verdi.

Tanıtımın ardından Dr. Sebahattin Abdurrahman kitabını alan soydaşlarla tek tek ilgilenerek kitaplarını imzaladı ve ilgilerinden dolayı kendilerine teşekkür etti.

Kitap tanıtım etkiliğine Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, KİNAL Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Batı Trakya Kültür ve Eğitim Şirketi (BAKEŞ) Başkanı Hüseyin Bostancı, BAKEŞ Genel Müdür Pervin Hayrullah, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, Rodop Meriç İlleri Selanik Mezunu Öğretmenler Derneği’ni temsilen Sayman İdris Hasan, Celal Bayar Azınlık Lisesi Müdürü Tunalp Mehmet, Gümülcine Hayriye Medresesi Okul Aile Birliği’ni temsilen Selahattin Kesit, İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Encümen Heyeti Başkanı Erhan Hüseyin Ali, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, sivil toplum kuruluşlardan başkanlar ve yöneticilerin yanı sıra çok sayıda soydaş katıldı.

Haberler


İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu

‘Espres Vize’ye 5 ada daha dahil ediliyor

ABTTF: ‘9 Haziran’da AP seçimlerinde oylarımız DEB Partisine’

Güney Meriç Derneğinden Hıdırellez etkinliği

3500 dönümü sulayan kanalların bakım çalışmaları başladı

FUEN üyesi Türk kuruluşları AGİT toplantısına katıldı

BTAYTD Mucize Tiyatrosundan İstanbul’a kültür gezisi

Türkiye – Yunanistan sınır kapıları arasındaki yeni köprünün inşasına bu yıl başlanacak

Amerikan üniversitelerinde Filistin’e destek gösterileri devam ediyor

BTAYTD Kadınlar Kolundan Ketenlik’te etkinlik