Anasayfa

09-01-2020
Bulgaristan Türkü Nurgül, satrançta dünya birincisi oldu
Bulgaristan'ın Burgaz şehrinden Nurgül Salimova, 16 yaş altı kategorisinde dünya satranç sıralamasında ilk sıraya yerleşti.
9 Ocak 2020 Perşembe

15 yaşında olmasına rağmen, kadınlar arasında dünyanın en iyi 60 satranç ustaları arasında yer alan Nurgül Salimova'nın satranç oynayıcıları arasında Büyük Usta (Grand Master) unvanını elde etmesine de çok az kaldı.

Genç satranç oyuncusu Nurgül Salimova, Bulgaria ON AIR televizyonuna bir de röportaj verdi. Röportajda, "2015 yılında 12 yaş altı kızlar kategorisinde dünya şampiyonu oldum. 2017 yılında Bulgaristan şampiyonu olarak ülkenin tarihinde en genç şampiyon olarak rekor kırdım." dedi.

Bulgaristan'ın en büyük satranç ustası kabul edilen Veselin Topalov'u kendine örnek alan Salimova, ayrıca en büyük hedefinin bir gün Dünya Kadınlar Satranç Şampiyonu olabilmek olduğunu da söyledi.

Nurgül Salimova'nın Nisan ayında Türkiye'nin Antalya kentinde düzenlenen Avrupa Kadınlar Satranç Şampiyonası'na katılması bekleniyor.

Haberler


DEB Partisi’nden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri işbirliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor

Margarita Papandreu 103 yaşında hayatını kaybetti

Türk turistlerin Yunan adalarına ilgisi artıyor

Yapay zekâyla yakınlarının sesini kopyalayıp dolandırdılar

Kış öncesi ısınma yakıtına hükümetten müdahale

İskeçe Müftülüğünde din görevlileriyle istişare toplantısı

Avramopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı