Anasayfa

09-01-2020
Bulgaristan Türkü Nurgül, satrançta dünya birincisi oldu
Bulgaristan'ın Burgaz şehrinden Nurgül Salimova, 16 yaş altı kategorisinde dünya satranç sıralamasında ilk sıraya yerleşti.
9 Ocak 2020 Perşembe

15 yaşında olmasına rağmen, kadınlar arasında dünyanın en iyi 60 satranç ustaları arasında yer alan Nurgül Salimova'nın satranç oynayıcıları arasında Büyük Usta (Grand Master) unvanını elde etmesine de çok az kaldı.

Genç satranç oyuncusu Nurgül Salimova, Bulgaria ON AIR televizyonuna bir de röportaj verdi. Röportajda, "2015 yılında 12 yaş altı kızlar kategorisinde dünya şampiyonu oldum. 2017 yılında Bulgaristan şampiyonu olarak ülkenin tarihinde en genç şampiyon olarak rekor kırdım." dedi.

Bulgaristan'ın en büyük satranç ustası kabul edilen Veselin Topalov'u kendine örnek alan Salimova, ayrıca en büyük hedefinin bir gün Dünya Kadınlar Satranç Şampiyonu olabilmek olduğunu da söyledi.

Nurgül Salimova'nın Nisan ayında Türkiye'nin Antalya kentinde düzenlenen Avrupa Kadınlar Satranç Şampiyonası'na katılması bekleniyor.

Haberler


“Müftü” mü, atanmış memur mu?

Elektrik borçlarına yeni düzenleme: Kesinti öncesi 10 gün süre verilecek

Kültür Bakanı Mendoni İmaret’in halka açılacağını duyurdu

Selanik-Milano seferine bomba ihbarı

Kozlukebir Belediyesi’nden kantar kurulması için Tütün Üreticileri Kooperatifine arazi tahsisi

İskeçe’de “Ergenlik: Çatışmadan İletişime” söyleşisi düzenlendi

Fenerbahçe’de teknik direktörlük görevine Emre Belözoğlu getirildi

Gümülcine Müftülüğünden sahte video uyarısı: Hukuki süreç başlatıldı

Pamuk üreticisi artan maliyetler ve düşük fiyatlar arasında sıkıştı

F-16 savaş uçakları 5 Kasım’da Gümülcine semalarında olacak

ABD’nin ilk Müslüman senatörü Abdul el-Sayed zaferini ilan etti

İTB 100. yıl hazırlıklarını eski başkanlarla değerlendirdi