Anasayfa


14-01-2020
Önder Mümin : "Korkmuyoruz, hedefimizden şaşmıyoruz"
Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, Yassıköy Belediyesi Ana Muhalefet Listesi Başkanı Kiriakos Amucas ve bazı internet sitelerinin ırkçı, söylemlerde bulunduğunu ifade etti.
14 Ocak 2020 Salı

Keşan’a giden vatandaşlara otobüs tahsis ettiği iddialarıyla kendisini eleştiren ana muhalefet listesi başkanına yanıt veren belediye başkanı Önder Mümin, Amucas’ın söylemleriyle bölgenin uyumuna zarar verdiğini dile getirdi. Makamındaki minare ve kilise fotoğrafıyla ilgili olarak Kiriakos Amucas’ın eleştirilerine de cevap veren Önder Mümin, “Makamımda bulunan fotoğraftaki minare ve çan bölgemizin çok kültürlülüğünü ve ayrı dinden insanların bir arada huzur içindeki yaşamlarını simgelemektedir.” dedi.

Belediye Başkanı Önder Mümin'in yaptığı açıklama şöyle:

“Bazı internet sitelerinin ve Amucas'ın ırkçı, aşırı sağcı söylemlerine karşı şunu belirtiyorum: Sağlıklı, kalkınma amaçlı bir Avrupa Belediyesi komşu ülkelerle iş birliği ve dayanışma içinde olmakla mükelleftir. Ayrıca turizm ve yerel ekonominin kalkınması adına bu ülkelerden talepkar olmalıdır. Makamımda bulunan fotoğraftaki minare ve çan bölgemizin çok kültürlülüğünü ve ayrı dinden insanların bir arada huzur içindeki yaşamlarını simgelemektedir. Amucas ortamı aşırı söylemler ile ateşleyerek bölgenin uyumu açısından tehlike ve tehdit oluşturmaktadır. Metodu denenmiş ve hezimete uğramıştır. Bir kez daha kendisini istifaya davet ediyorum. Korkmuyoruz, hedefimizden şaşmıyoruz.”

Haberler


Prof. Kaymakçı: ‘Miçotakis’in Yunanistan’da Türk yoktur tezini kabul etmiyoruz’

Schengen vizesine zam

Hüseyin Baltacı: ‘Bölgenin zenginliğiyiz, tehlikeli olarak gösterilmeyi kabul etmiyoruz’

Panathinaikoslu Samet 19 Mayıs paylaşımı nedeniyle kadro dışı bırakıldı

Memurlar 24 saatlik greve gitti

Tutuklu dokuz göçmen serbest bırakılıyor

DEB Partisinden Makedon azınlık üyelerine ziyaret

GTGB’nin kır koşusu için kayıtlar başladı

‘Yunanistan Midilli Adası’ndaki tarihi camileri restore etmiyor’

Erdoğan Miçotakis ziyaretini değerlendirdi

Atina’da Yerapetritis – Şükri görüşmesi

İskeçeli soydaşlar Ketenlik’teki hatim etkinliğine akın etti