Anasayfa


14-01-2020
Mustafçova Belediyesindeki proje için mühendis görevlendirilmesini kabul etmediler
Levent Karaosman: “Su şebekesi gibi önemli bir olayda İskeçe belediyesindeki bazı kişilerin böyle bir tavır takınmaları çok üzücü”
14 Ocak 2020 Salı

İskeçe Belediyesinden bir mühendisin, su şebekesinin yenilenmesi projesinin hazırlanmasına katkıda bulunmak amacıyla Mustafçova Belediyesi’nde görevlendirilmesi teklifi, İskeçe belediye meclisindeki muhalefet üyelerinin ret ve çekimser oyu kullanması sonucunda kabul edilmedi. Mustafçova’daki su şebekesinin yenilenmesi projesine katkıda bulunması için haftanın bir iş gününü bu projeye ayırması önerisine İskeçeli birçok meclis üyesi “hayır” ve "çekimser" oy kullandı. Oylamaya katılan 26 meclis üyesinden 19’u “evet” oyu verirken, 2 üye “hayır” 5 üye de "çekimser" oy verdi. Teklifin kabul edilmesi için 21 “evet” oyuna ihtiyaç olduğu ifade edildi. İskeçe belediye meclisindeki oylamaya katılan Türk meclis üyelerinin tamamının ise “evet” oyu kullandığı belirtildi.

Teklif, muhalefetteki Dimarhopulos, Papahronis ve Liracis’in listelerindeki bazı belediye meclis üyelerinin ret ve çekimser oy vermesi nedeniyle, sözkonusu mühendisin Mustafçova belediyesinde görev yapması reddedildi. İskeçe belediyesindeki oylama 13 Ocak Pazartesi akşamı yapıldı. Olay, şaşkınlık ve tepkiyle karşılandı.

Konuyla ilgili olarak GÜNDEM’e konuşan İskeçe Belediye Başkan Yardımcısı Levent Karaosman şunları söyledi: “Mustafçova Belediyesi’nde hayata geçirilmek üzere bir projenin hazırlanması için İskeçe Belediyesi’nden bir mühendisin görevlendirilmesi ne yazık ki kabul edilmedi. Bunun bazı meclis üyelerinin ret oy kullanması sonucunda olduğunu vurgulamak gerekiyor. İskeçe İmar Müdürlüğü’nden bir mühendisin Mustafçova belediyesinde görevlendirilmesi istendi. Mühendisin yapacağı görev ise su şebekesinin yenilenmesi projesinin hazırlanması için çalışmak olacaktı. Haftanın bir günü Mustafçova’daki proje için çalışacaktı. Bu proje Avrupa Birliği tarafından finanse edilen bir proje ve belli bir zaman diliminde hayata geçirilmesi gerekiyor. Aksi takdirde projeyi kaybetme ihtimali var. Ancak ne yazık ki ana muhalefet listelerine mensup bazı azaların ‘hayır’ ve 'çekimser' oylarıyla bu teklif kabul edilmedi ve mühendisin haftanın bir günü orada görevlendirilmesi mümkün olmadı. Oylamada ana muhalefet lideri Haralambos Dimarhopulos’un listesinden Dimarhopulos’un yanısıra Thomas İliadis ret oyu, Yannis Papahronis’in listesinden Vasilis Papadopulos, Mihalis Spanidis ve Dimosthenis Georgiadis, Pashalis Liracis’in listesinden ise Sofia Papa ve Konstandinos Kafecis ise çekimser oy verdi. Bunun sonucunda teklif reddedildi. Dolayısıyla, Mustafçova Belediyesi’ndeki içme suyu şebekesiyle ilgili projenin hazırlanması zora girmiş oldu. Bazıları da bunun gerekçesi olarak İskeçe’deki imar müdürlüğünde personel sıkıntısını öne sürdü. Mühendisin kendisi istekli olmasına rağmen, oradaki halk için son derece önemli bir proje olmasına rağmen böyle bir kararın çıkmış olması çok düşündürücü. Olay gerçekten üzücü. Su şebekesi gibi önemli bir olayda neden böyle bir tavır takındıklarını anlamak mümkün değil. Su şebekesi gibi toplum sağlığı açısından, insanların günlük yaşamı açısından önemli bir olayda İskeçe belediyesindeki bazı kişilerin, bazı meclis üyelerinin böyle bir tavır takınmış olmaları gerçekten çok üzücü. Olayla ilgili konuları ve gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.”

Haberler


Prof. Kaymakçı: ‘Miçotakis’in Yunanistan’da Türk yoktur tezini kabul etmiyoruz’

Schengen vizesine zam

Hüseyin Baltacı: ‘Bölgenin zenginliğiyiz, tehlikeli olarak gösterilmeyi kabul etmiyoruz’

Panathinaikoslu Samet 19 Mayıs paylaşımı nedeniyle kadro dışı bırakıldı

Memurlar 24 saatlik greve gitti

Tutuklu dokuz göçmen serbest bırakılıyor

DEB Partisinden Makedon azınlık üyelerine ziyaret

GTGB’nin kır koşusu için kayıtlar başladı

‘Yunanistan Midilli Adası’ndaki tarihi camileri restore etmiyor’

Erdoğan Miçotakis ziyaretini değerlendirdi

Atina’da Yerapetritis – Şükri görüşmesi

İskeçeli soydaşlar Ketenlik’teki hatim etkinliğine akın etti