Anasayfa

15-01-2020
Miçotakis, Cumhurbaşkanı adayını açıkladı
Başbakan Kiriakos Miçotakis, Cumhurbaşkanlığına Danıştay Mahkemesi Başkanı Ekaterini Sakellaropulu'yu önerdi.
15 Ocak 2020 Çarşamba

Sözkonusu adaylık gerçekleşirse ilk kez bir kadın Cumhurbaşkanlığına aday gösterilmiş olacak. Başbakan Miçotakis yaptığı açıklamada partinin Cumhurbaşkanı adayı olarak Danıştay Başkanı Ekaterini Sakellaropulu'yu önereceklerini duyurdu. Miçotakis, Yunanistan'da bir kadını Cumhurbaşkanlığı makamında görmenin zamanının geldiğine inandığını söyledi.

Başbakan Kiriakos Miçotakis'in bugün (15 Ocak Çarşamba) Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos'u arayarak kendisine hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiği belirtildi. Miçotakis'in gün içinde Danıştay Başkanı Sakellaropulu'yu da arayarak kararını resmen kendisine ilettiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığına aday gösterilecek olan Sakellaropulu'nun Selanik'te dünyaya geldiği, annesinin ise İskeçe'nin Stavrupoli bölgesinden olduğu ifade edildi.

Bu arada Miçotakis'in önerisine KİNAL Partisi'nin sıcak baktığı bildirildi. Kiriakos Velopulos'un başkanlığını yaptığı Yunan Çözümü Partisi'nin ise sözkonusu öneriye olumsuz baktığı gelen haberler arasında. Diğer partilerin de yarın Başbakan Miçotakis'in teklifiyle ilgili olarak görüşlerini açıklamaları bekleniyor.

Haberler


Tütün üreticilerine destek sinyali

Araç bakım sektörü grevde: Dijital kayıt zorunluluğuna tepki

Gastrade, Dedeağaç’ta ikinci FSRU projesini planlıyor

Kask denetimleri sıkılaşıyor!

BTAYTD, FUEN Avrupa Azınlık Bölgeleri Forumu’na katıldı

Yeni çalışma yasası neler içeriyor?

“Dr. Sadık Ahmet Gençlik ve Spor Merkezi” Bursa’da hizmet açıldı

Millet Gazetesine açılan 50 bin eurolok tazminat davası reddedildi

Sivil Koruma ve İklim Krizi Bakanlığından yangın uyarısı

Yeni kabine üyeleri yemin ederek göreve başladı

Maronya Antik Tiyatrosunda “Strings in Motion” konseri

Gıda ve akaryakıtta kâr sınırı uygulaması sona eriyor