Anasayfa


16-01-2020
Düşük fiyata direnme çağrısı
Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi, tütün fiyatlarını düşük bularak üreticileri direnmeye çağırdı.
16 Ocak 2020 Perşembe

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Aralık ayına kadar tüccarlar tarafından satın alınan tütün miktarı ve verilen ortalama fiyat konusunda kamuoyu bilgilendirildi.

Tüccarların verdiği fiyatların düşük olduğunu vurgulayan kooperatif yönetimi, fiyatların iyileştirilmesi konusunda kooperatife üye üreticileri birlikte hareket etmeye ve direnmeye davet etti.

Konuyla ilgili olarak GÜNDEM’e konuşan Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Esat, tütün üreticilerinin haksızlığa uğradığını ve bunun da önüne ancak direnerek ve mücadele ederek geçilebileceğini söyledi.

Tüccarların imzalanan anlaşmalardaki fiyatlara uymak istemediklerini ifade eden Esat, “Ne yazık ki bugüne kadar verilen fiyat düşük. Ortalama olarak beklediğimizin 40 – 50 lepta altında bir fiyat söz konusu. Tütünümüz kaliteli. Ancak tüccarlar çeşitlik bahanelerle düşük fiyat veriyor. Bu gerçekten yanlış ve haksız bir durum.” diye konuştu.

Üreticilerin daha bilinçli hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Kooperatif Başkanı Hüseyin Esat, “Tütün üreticisi ürününü kutulara koyup teslim edeceği depolara gidiyor. Ürün tartılırken bile takip etmiyorlar. Yani üreticimizin biraz daha hassas olması ve hakkını araması gerekiyor. Üreticimiz ucuza ürün vermesin. Tütünümüz kaliteli tütün. Tüccarın düşük fiyatına mutlaka dirensin. Hakkını arasın. Eğer fiyatta düzelme olmazsa, tütününü teslim etmesin. Bu kadar basit ve net. Ne yazık ki tüccarların yanı sıra simsarlar da bu süreci olumsuz etkiliyor. 80 – 100 köy var. Her köyde simsarlar var. Bu kişilerin yapması gereken tütünümüzün düşük kalitede olduğunu söylemek değil, tütün üreticisine malını hak ettiği fiyatta satması için yardımcı olmaktır. İnsanımız bir yıl boyunca çalışıyor, alın teri döküyor ve sonunda hakkını alamıyor. Tekrar söylemek istiyorum ki; üreticimizin dikkatli olması gerekiyor. Düşük fiyat veriliyorsa tütünü teslim etmeyin. Birkaç köyde bu olay yaşansa göreceksiniz ki durum hemen değişecek.” dedi.

Haberler


Türk ve Yunan heyetleri İstanbul’da buluştu

Ev sahibi olmak hayal oldu!

DEB Partisi seçim çalışmalarına Şahin köyünden başladı

Şiir yarışmasında derece giren Ayça için okulunda tören düzenlendi

Türk ve Yunan kültür bakanları ’Romeo ve Juliet’i birlikte izledi

Kacır Selanik’te soydaşlarla görüştü

Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek