Anasayfa

16-01-2020
SİRİZA ve KİNAL'dan Sakellaropulu'nun adaylığına "evet" kararı
Anamuhalefet SİRİZA ile KİNAL partileri, Cumhurbaşkanı adayı Ekaterini Sakellaropulu'nun adaylığını destekleyeceklerini açıkladı
16 Ocak 2020 Perşembe

Milletvekili sayısına göre meclisin ikinci ve üçüncü partisi olan SİRİZA ile KİNAL, gün içinde yaptıkları toplantılardan sonra, Başbakan Kiriakos Miçotakis tarafından açıklanan Cumhurbaşkanı adayı Sakellaropulu'nun adaylığını destekleyeceklerini açıkladı.

Anamuhalefet lideri Aleksis Çipras, Cumhurbaşkanlığına aday gösterilen Sakellaropulu'nun SİRİZA tarafından Danıştay Başkanlığına önerildiğinde Kiriakos Miçotakis'in bu adaylığı kabul etmediğini hatırlattı.

İktidardaki Yeni Demokrasi Partisi'nin yanısıra SİRİZA ve KİNAL'ın oylarıyla Ekaterini Sakellaropulu'nun ilk oylamada 266 civarında oy alarak birinci turda seçilmesi bekleniyor. Sakellaropulu, seçilmesi durumunda Yunanistan'ın ilk kadın Cumhurbaşkanı olacak. Cumhurbaşkanlığı için ilk tur oylama 22 Ocak Çarşamba günü yapılacak.

Haberler


DEB Partisi’nden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri işbirliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor

Margarita Papandreu 103 yaşında hayatını kaybetti

Türk turistlerin Yunan adalarına ilgisi artıyor

Yapay zekâyla yakınlarının sesini kopyalayıp dolandırdılar

Kış öncesi ısınma yakıtına hükümetten müdahale

İskeçe Müftülüğünde din görevlileriyle istişare toplantısı

Avramopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı