Anasayfa

21-01-2020
ABTTF'den Atina'ya çalışma ziyareti
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 17 Ocak Cuma günü başkent Atina'ya çalışma ziyareti gerçekleştirdi. ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu ve ABTTF Başkan Yardımcısı Mustafa Kasap, ziyaret çerçevesinde bir dizi temaslarda bulundu.
21 Ocak 2020 Salı

ABTTF'NİN FAALİYETLERİ VE BATI TRAKYA TÜRK TOPLUMUNUN SORUNLARI AKTARILDI

ABTTF heyeti ilk olarak tüm Yunanistan genelinde yoğun faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olan Irkçılık ve Faşist Tehdide Karşı Birlik Hareketi (KEERFA) Başkanı Petros Konstantinu ile görüştü. KEERFA'nın ofisinde yapılan görüşmede ABTTF'nin faaliyetleri ve Batı Trakya Türk toplumunun sorunları dile getirildi.

Ziyaretin önemli duraklarından biri de yaklaşık 30 bin Batı Trakya Türk'ünün yaşadığı Federal Almanya'nın Atina Büyükelçiliği oldu. ABTTF heyetini makamında kabul eden Büyükelçi Yardımcısı Heike Dettman'la yapılan görüşmede, ABTTF'nin faaliyetleri ve Batı Trakya Türk toplumunun sorunları aktarıldı.

Genç Akademisyenler Topluluğu'nun (GAT) Atina şubesinde, Atina'da üniversite eğitimi gören Batı Trakya Türk gençleri, kendilerini ziyaret eden ABTTF heyetini sıcak ve samimi sohbetleriyle karşıladı. ABTTF'nin faaliyet ve etkinlikleri hakkında bilgi alan gençler, Batı Trakya Türk toplumunun Atina'da yeterince tanınmadığını söylerken, Batı Trakya Türk toplumunun ve kültürünün Atina'da tanıtımı için iş birliğine açık olduklarını vurguladılar.

ABTTF heyeti, Atina ziyareti çerçevesinde Anavatan Türkiye Cumhuriyeti Atina Büyükelçiliği'ne de nezaket ziyaretinde bulundu.

Haberler


Erdoğan – Miçotakis görüşmesi 11 Şubat’ta Ankara’da

İTB Başkanı Abdurahimoğlu GAT Selanik bürosunda öğrencilerle buluştu

Dendias: “Türkiye’yi dışlamak istemiyoruz ancak bunun şartı uluslararası deniz hukuku”

’Üniversite ve Şehir Tanıtımı’ etkinliği Gümülcine ile devam ediyor

Şiddetli yağış ve fırtına ülke genelinde etkisini gösterdi

İskeçe’de sağanak yağmur sorunlara neden oldu: Yollar kapandı, evleri su bastı

Samaras: ’Türkiye ile dostluktan söz etmemiz ne kadar mantıklı?’

Kozlukebir Belediyesine sözleşmeli personel alındı

Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor

Eurobarometer: Avrupalıların yarıdan fazlası dünyanın geleceğinden endişeli

Sahil Güvenlik botu ile göçmen teknesi çarpıştı: 15 ölü

Emniyetten dolandırıcılık uyarısı