Anasayfa


22-01-2020
“Üç Azizler yortusunun azınlık okullarında kutlanması kabul edilemez”
KİNAL Partisi Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Yunanistan parlamentosunda söz alarak, "Her yıl 30 Ocak’ta kutlanan Hristiyan inancına ait 3 Azizler olarak bilinen dini bir bayramın, Azınlık okullarında da kutlanmasının kabul edilemez" olduğunu söyledi.
22 Ocak 2020 Çarşamba

Konu ile ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yapan İlhan Ahmet şu ifadeleri kullandı: “Milli Eğitim Bakanı sn. Niki Kerameos tarafından sunulan ‘Eğitim ile İlgili Düzenlemeler‘ başlıklı kanun tasarısıyla ilgili, Başbakan sn. Mitsotakisin de hazır bulunduğu bu akşamki meclis oturumunda söz aldım;

1) Üniversiteyi yurt dışında bitirmiş olan yeni mezunların diplomalarını tanıtmak için yıllarca beklediğini, bu bekleme sürenin 4 yılı geçtiğini hatırlattım. Süreç boyunca işsiz kalan bu gençler ve aileleri için bu dönemin ekonomik olarak adeta felakete yol açtığını belirttim.

Bu durumda 3328/2005 sayılı DOATAP kanununun 11. maddesinin açıkça ihlal edildiğinin altını çizdim. Zira buna göre müracaat eden mezunun 90 gün içerisinde diplomasının tanınması zarureti bulunmaktadır. Ve bu süreye uyulmaması, gençleri göçe zorlamaktadır.

2) Dile getirdiğim diğer bir konu ise, her yıl 30 Ocak’ta kutlanan Hristiyan inancına ait 3 Azizler olarak bilinen dini bir bayramın, Azınlık okullarında da kutlanmasının kabul edilemez olduğuna dikkati çektim. Konuyla ilgili alınacak bir kararla, Azınlık okullarının istisna tutulması gerektiğini belirttim.

Bu konuda, azınlık okulları encümenleri birliği tarafından 21.01.2020 tarihinde hazırlanan talep mektubunu da meclis tutanaklarına kayıt edilmek üzere meclis katipliğine teslim ettim.

Her şeyden önce Azınlık milletvekili olarak halkımızın taleplerini ve beklentilerini dile getirmekten, hukuk ve siyasi etik kurallar çerçevesinde çözüm arayışından vazgeçmeyeceğimi bir kez daha ifade etmek isterim.”

Haberler


Danışma Kurulundan Kosmidu’ya tepki

Posta yoluyla oy kullanma başvurusu yarın sona eriyor

Londra’da Yerapetritis – Fidan görüşmesi

Türk ve Yunan heyetleri İstanbul’da buluştu

Ev sahibi olmak hayal oldu!

DEB Partisi seçim çalışmalarına Şahin köyünden başladı

Şiir yarışmasında derece giren Ayça için okulunda tören düzenlendi

Türk ve Yunan kültür bakanları ’Romeo ve Juliet’i birlikte izledi

Kacır Selanik’te soydaşlarla görüştü

Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü