Anasayfa


22-01-2020
ABTTF’den “Üç Azizler” dayatmasına tepki
Halit Habipoğlu: “Batı Trakya Türk toplumunun dini ve kültürel değerlerini hiçe sayan ve bütünüyle asimilasyon amacı güden bu dayatmayı kabul etmiyoruz.”
22 Ocak 2020 Çarşamba

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu, Batı Trakya’daki azınlık okullarına “Üç Azizler” yortusunda kutlama yapılmasıyla ilgili dayatmaya tepki gösterdi. ABTTF’den yapılan konuyla ilgili açıklama şöyle: “Yunan makamları, devlet okullarında uygulandığı üzere Batı Trakya Türk toplumuna ait azınlık okullarında da Hristiyan Ortodoks dini bayramının kutlanması için harekete geçti. Yunanistan Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanı Yardımcısı Sofia Zaharaki imzasıyla yayımlanan genelgeyle, Yunanistan’da 30 Ocak tarihinde kutlanan ‘Üç Azizler Günü’ isimli Hristiyan inancına ait dini bayramın Batı Trakya Türk azınlık okullarında da kutlanması isteniyor. Öğrenci velileri ve Batı Trakya Türk Azınlığı Encümenler Birliği mevcut yasalara aykırı olan bu haksız dayatmaya şiddetle karşı çıkıyor.

Konuyla ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, ‘Hristiyan inancına ait bir dini bayramın yalnız Müslüman Türk öğrencilerin öğrenim gördüğü Batı Trakya Türk azınlık okullarında da kutlanması için yapılan bu dayatma kesinlikle kabul edilemez. Batı Trakya Türk toplumunun dini ve kültürel değerlerini hiçe sayan, Batı Trakya Türk çocuk ve gençlerinin kendi kimliklerinden koparak bütünüyle asimilasyonunu amaçlayan bu genelge derhal geri çekilmelidir’ açıklamasında bulundu.”

Haberler


Soydaşlar Mustafçova’da hatim etkinliğinde buluştu

Çocuk parası için başvurular cuma günü sona eriyor

Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı