Anasayfa

24-01-2020
Hüseyin Zeybek'ten Azınlık okullarına kadrolu öğretmen atanması talebi
İskeçe SİRİZA milletvekili Hüseyin Zeybek, 21 Ocak Salı günü Eğitim Bakanlığının sunduğu yeni yasa tasarısı ile ilgili Meclis Genel Kurulunda söz alarak görüşlerini ifade etti.
24 Ocak 2020 Cuma

Zeybek konuşmasında eğitimle ilgili dile getirdiği düşüncelerinin yanısıra, Batı Trakya’daki azınlık okullarına 11 yıldan beri kadrolu öğretmen atanmadığının altını çizerek bunun bir ihtiyaç olarak zorunlu hale geldiğini dile getirdi.

Milletvekili Zeybek konuşmasında öncelikle; Anayasanın 16. maddesi gereğince yüksek eğitimin yalnızca devlet tarafından verileceğini ve özel üniversite olanağının yüksek eğitimde yer almayacağının altını çizdi. Zeybek devamında getirilen yeni düzenlemeyle özel kolejlerin lisans diplomalarının tanınacağını ve böylece anayasanın 16. maddesinin ihlal edilerek devlet üniversiteleri ile kolejlerin aynı statüye konacağını, bunun da eğitimin özelleştirilmesinin yolunu açtığını belirtti.

Milletvekili Zeybek söz konusu maddenin, eğitimde fırsat ve imkan eşitliğini ortadan kaldırması nedeniyle geri çekilmesini talep ettiklerini ifade etti

Milletvekili Hüseyin Zeybek’in konuşmasında değindiği bir başka önemli konu da öğretmen atamaları oldu.

Zeybek konu ile ilgili olarak, "Siriza Hükümetinin çıkarmış olduğu 4589/2019 numaralı yasa ile öğretmen atamalarının yolu açılmıştır. Ancak bu yeni yasaya göre hangi dalda ve ne kadar eğitimci atanacağı belirtilmemektedir. Bunun yanında 11 yıldan beri azınlık eğitimini yedek öğretmenlerle sürdüren okullarımıza kadrolu öğretmenlerin atanması zaruri bir ihtiyaçtır ve bu durumdaki atama bekleyen eğitimci sayısı yaklaşık olarak 50'ye yakındır. Azınlık eğitiminin Türkçe müfredatında yer alan Πέ• 73 yedek öğretmenlerine kadro verilmesini talep ediyoruz, bu sizin azınlık eğitimine ve azınlığa karşı yaklaşımınızı ve bakış açınızı ortaya koyacaktır." ifadelerine yer verdi.

Haberler


Kozlukebir Belediyesi’nde bazı okullar yarın tatil edildi

Mustafçova Belediyesi’nde okullar yarın tatil

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’dan Berat Gecesi mesajı

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’ten Berat Kandili mesajı

Ali Salihoğlu vefatının 3. yılında anıldı

İskeçe’de 29 Ocaklar konulu etkinlik

Başkonsolos Ünal’dan Büyük Derbent köyünü ziyaret

Ümit Özdağ Gümülcine’de azınlık kurumlarını ziyaret etti

Yunanistan ve Fransa, savunma alanındaki işbirliği anlaşmasını yenilemeye hazırlanıyor

GTGB’de “Yaratıcı Çocuk” etkinlikleri devam ediyor

DEB Partisinden 29 Ocak açıklaması

29 Ocaklar Gümülcine’deki etkinlikte anıldı