Anasayfa


04-02-2020
Kaçimigas: “İskeçe Azınlık Lisesi’nin bina sorununu yakından takip ediyoruz”
Doğu Makedonya – Trakya Eyalet eclisi muhalefet listesi başkanı Kostas Kaçimigas, İskeçe Azınlık Ortaokul – Lisesi’nin bina sorunuyla ilgili olarak, “Bu konuyu yakından takip etmeye devam edeceğiz.” dedi.
4 Şubat 2020 Salı

Kasım ayında eyalet meclisine konuyla ilgili sundukları soruya eyalet yönetimi tarafından verilen yanıtı değerlendiren Kaçimigas, “Biz Kasım ayında yapılan meclis toplantısında İskeçe Azınlık Lisesi’nin bina sorununu gündeme taşıdık ve soru sormuştuk. İskeçe Azınlık Lisesi’nin, İskeçe’de eyalete ait iki binayı talep ettiğini hatırlatmış ve bu binaların eyalet yönetimine ait olup olmadığını ve bu binalarda eğitim yapılıp yapılamayacağını sormuştuk. Bu binalarla ilgili olarak bir yanıt istemiştik.” ifadelerine yer verdi.

“SORUMUZA TAM OLARAK CEVAP ALAMADIK”

Konuyla ilgili GÜNDEM Gazetesi’ne konuşan Kaçimigas, konuyla ilgili sordukları soruya İskeçeli Eyalet Başkan Yardımcısı Galanopulos’un cevap verdiğini kaydederek şunları söyledi: “Sayın Galanopulos eyalet yönetiminin azınlık eğitimiyle ilgili konularda yetkisinin olmadığını söyledi. Ne yazık ki bir yanıt verilmedi. Yanıt vermekten çekindiler. Çünkü söz konusu binaların eyalete ait olup olmadığı konusunda cevap verilebilirdi. Eyaletten talep edilen söz konusu binaların sağlam olup olmadığını ve okul olarak hizmet verebilir mi, veremez mi diye bir bilgiyi açıklama konusunun yetkisinin dışında olup olmadığını sizlerin takdirine bırakıyorum. Bence soruya tam anlamıyla cevap verilmekten kaçınıldı.”

“KONUYU TEKRAR GÜNDEME GETİRECEĞİZ”

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi’nin bina sorununu yakından takip etmeye devam edeceklerini belirten muhalefet listesi başkanı Kaçimigas, “İskeçe’de yaşanan bu sorun gayet ciddi bir sorun olarak çözüm bekliyor. Eyalet yönetiminin eğitim konularında yetkisi olmayabilir. Ancak binaların mülkiyeti ve bu binalarda ders yapılabilir mi, yapılamaz mı gibi konularda yetkisi mutlaka vardır. Biz ekip olarak bu sorunu yakından takip etmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki toplantılarda konuyu yine gündeme taşıyacağız. Zaten bu konuda arkadaşlarımız Rıdvan Kurak ve Serkan Mahmut ile diyalog ve işbirliği içindeyiz.” ifadelerine yer verdi.

Haberler


Atina’da Yerapetritis – Şükri görüşmesi

İskeçeli soydaşlar Ketenlik’teki hatim etkinliğine akın etti

Büyükelçi Erciyes Korfu Adası’ndaki Türk Şehitliği’ni ziyaret etti

Dev derbinin galibi Fenerbahçe

Zeybek, hükümetin ekonomi politikasını eleştirdi

BTTÖB genel kurulu 1 Haziran’da

Geleneksel Kiraz Festivali 31 Mayıs’da başlıyor

‘Yunanistan’daki Pontus iddiaları asılsızdır’

Süper Lig’de PAOK şampiyon oldu

İran Cumhurbaşkanı ile Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret