Anasayfa


08-02-2020
BTTDD Kadın Kolları’ndan 29 Ocak etkinliği
Merkezi İstanbul’da bulunan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Kadın Kolları, 29 Ocaklar nedeniyle 8 Şubat Pazar günü kahvaltılı bir anma etkinliği düzenledi. Etkinliğe konuşmacı olarak GÜNDEM Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hülya Emin ve Batı Trakya Kültür ve Eğitim Şirketi (BAKEŞ) Genel Müdürü Pervin Hayrullah katıldı.
8 Şubat 2020 Cumartesi



Zeytinburnu’nda Belgradkapı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen kahvaltıya kar yağışına rağmen yoğun katılım oldu. 1 Şubat tarihi için planlanan etkinlik, yoğun program nedeniyle 8 Şubat’a kalmıştı.

Açılış konuşmasını yapan Kadın Kolları Başkanı Nalan Hacıdeli, kahvaltıya katılan kadınlara teşekkür etti.

Gazeteci Hülya Emin, 29 Ocak 1988 Milli Direnişe götüren süreç ve 29 Ocak 1990 yılında yaşanan olaylar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Tarihin toplumların ortak hafızası olduğunu hatırlatan Hülya Emin, bu nedenle geçmişin iyi anlaşılması ve anlatılması gerektiğini söyledi. 29 Ocakların üzerinden yıllar geçmesine rağmen aynı sorunların konuşuluyor olmasının söz konusu sorunların varlığını sürdürdüğü anlamına geldiğini belirten konuşmacı, Yunan devletinin özelikle 1990’da yaşananlar nedeniyle azınlığa bir özür borcu olduğunu ifade etti.

BAKEŞ Genel Başkanı Pervin Hayrullah da konuşmasında, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın milli kimliğinin hedef alınması konusuna değindi. Azınlığı etnik açıdan farklı gruplara ayırmaya çalışan devlet politikasına değinen Pervin Hayrullah, azınlık olarak uluslararası toplantılarda yapılan çalışmaları da katılımcılara aktardı. BAKEŞ Genel Müdürü, 2008 yılında Avrupa İnsan Mahkemesi’ni kazanan azınlık dernekleri hakkında bilgi verdi ve son gelişmeleri paylaştı.

Daha sonra söz alan BTTDD Genel Başkanı Necmettin Hüseyin de konuşmacılara ve katılımcılara teşekkür etti. Necmettin Hüseyin, Genel Merkez ve şubeler olarak gerçekleştirdikleri 29 Ocakları anma etkinliklerine değindi.

Etkinliğe, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Abdül Selami Delibalta, Teşkilat Başkanı Musa Yurt, Genel Başkan Yardımcısı Besim İsmailbaşa, Zeytinburnu Şube Başkanı Fatih Hacıbedel, İstanbul Batı Trakya Spor Kulübü Başkanı Hakan Güler ve yaklaşık 150 Batı Trakyalı kadın katıldı.

Bu arada, Genel Başkan Necmettin Hüseyin, desteklerinden dolayı kadın kolları üyelerine teşekkür plaketi verdi.

Hülya Emin ve Pervin Hayrullah’a plaketlerini, Genel Başkan Necmettin Hüseyin, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ile birlikte sundu.

Haberler


Tarım Bakanı Avgenakis Gümülcine’ye geliyor

Sağlık Bakanlığı ‘çöl tozu’ için uyardı!

Varufakis, kendisine yasak getiren Almanya’ya dava açtı

Özgür Ferhat’tan doludan etkilenen çiftçilere açıklama

Kuzey Makedonya’daki çifte seçimde ana muhalefet partisinin lideri zafer ilan etti

BTAYTD’dan Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’a ziyaret

Fenerbahçe Beko 5 yıl sonra Dörtlü Final’de

Olimpiakos, Dörtlü Final’e kaldı

‘Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın finali Omurluköy’de

Okul Aile Birliğinden Mustafa Trampa ziyareti

Atina Belediye Başkanı Dukas’dan İBB Başkanı İmamoğlu’na tebrik ziyareti

Edirne’de ‘Rodop: Bir Sıradağ 15 Fotoğrafçı’ sergisi