Anasayfa


10-02-2020
Batı Trakyalılar Bursa’daki genel kurulda buluştu
Türkiye'deki Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi 27. Olağan Genel Kurulu, 9 Şubat Pazar günü Merinos Atatürk Kongre Ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
10 Şubat 2020 Pazartesi



Tek listeyle gidilen ve açık oylama usulüyle yapılan seçimde, mevcut başkan Dr. Ali Emin Latif güven tazeledi.

Dernek üyeleri ile Türkiye ve Batı Trakya’dan temsilcilerin yoğun şekilde katıldığı genel kurula; Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı, Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, AK Parti ve CHP Bursa milletvekilleri, Avrupa Batı Trakya Türkleri Federasyonu kurucu Başkanı Cafer Alioğlu, BTTDD Genel Başkanı Necmettin Hüseyin, Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet, IRCICA Genel Direktörü Prof. Dr. Halit Eren, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, siyasi parti temsilcileri ile dernek üyeleri hazır bulundu.

EMİNLATİF: “DAVAMIZ BATI TRAKYA”

Batı Trakya davasının 3 kolundan biri olan Türkiye’de haklı mücadelelerine sahip çıkmaya devam edeceklerini belirten BTTDD Başkanı Ali Emin Latif, ‘‘Bizim hesabımız her zaman Batı Trakya insanının çıkarları, kazanımları oldu. Kimsenin kişisel çıkarını düşünmedik, ayrımcılık yapmadık. Memleketimize, Batı Trakya’ya sahip çıktık. 3 yılda çok yol katettik. Şimdi halihazırda elimizde olmayan sebeplerle henüz gerçekleştiremediğimiz sözlerimizi tutmak ve derneğimizi çok daha üst seviyelere taşımak gibi hedeflerimiz var” dedi.

ÇAĞLAR’A ‘RUSYA’ TEŞEKKÜRÜ

Batı Trakya’nın bir aşk ve tutku olduğunu dile getiren Hakan Çavuşoğlu ise, şunları kaydetti: ‘‘Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin sadece Türkiye’den ibaret olmadığını, gönül coğrafyamızın çok daha geniş olduğunu bizlere gösterdi. Çağlar ve Şankaya aileleri de Türkiye’ye ve Bursa’ya büyük kazanımlar sağladı. Bu kongreyi diğerlerinden ayıran Cavit Çağlar’ın aramızda bulunmasıdır. Kararan Rusya ilişkilerini aydınlığa kavuşturan isim Cavit Çağlar’dır, ona teşekkür ediyorum.”

‘‘ÇAĞLAR BAŞLATTI, DEVAMI GELDİ”

Ramazan ayında Batı Trakya’da düzenlenen organizasyonda soydaşlarla bir araya geldiğini anımsatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, şu ifadeleri kullandı: ‘‘Oradaki lezzeti başka yerde bulamadım. İhtiyacımız birlik ve beraberlik. Batı Trakyalıların iş ve siyaset dünyasında önemli yerlere gelmesi sürecini Cavit Çağlar başlattı ve devamı da geldi. Dilerim ki sayıları artsın.”

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise, ‘‘Batı Trakya’da öğrenciler arasında kullanılan kelimelerin çoğu Yunanca, bunun önüne geçmemiz lazım. Kültürümüzde inancımız ve dilimiz gitti, dernekler bu süreçte sorumluluk almalı” dedi.

Batı Trakya Türkleri’nin durumlarının eskisi gibi olmadığına dikkat çeken IRCICA Genel Direktörü Halit Eren de, Türkiye’deki sorunların neredeyse tamamının çözüldüğünü ve Batı Trakya Türklerinin dünyada ve Türkiye’de çaldıkları her kapıdan girecek kadar başarılı olduklarını vurguladı.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ise, ortak paydanın islamiyet ve camiler olduğunu, bu paydada saf tutmanının gerekliliğine dikkati çekerek, ‘‘Bu bayrak inmez, bu ezan dinmez” diye konuştu.

BTTDD Bursa Şubesinin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
Ali Emin Latif, Ramadan Eminoğlu, Aziz Azizoğlu, Ahmet Serdar, Mustafa Köse Ahmet, Özkan Altınkol, Zekeriya Osman.

Onur Kurulu: Cavit Çağlar, Hakan Çavuşoğlu, Halit Eren, Mustafa Dündar, Rıdvan Ali.

Haberler


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay Batı Trakya’da temaslarda bulunuyor

Trakya Üniversitesinde İTB’nin 41 yıllık hukuk mücadelesi anlatıldı

GAT yönetiminden nezaket ziyaretleri

Tarım Bakanı Avgenakis Gümülcine’ye geliyor

Sağlık Bakanlığı ‘çöl tozu’ için uyardı!

Varufakis, kendisine yasak getiren Almanya’ya dava açtı

Özgür Ferhat’tan doludan etkilenen çiftçilere açıklama

Kuzey Makedonya’daki çifte seçimde ana muhalefet partisinin lideri zafer ilan etti

BTAYTD’dan Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’a ziyaret

Fenerbahçe Beko 5 yıl sonra Dörtlü Final’de

Olimpiakos, Dörtlü Final’e kaldı

‘Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın finali Omurluköy’de