Anasayfa


12-02-2020
ABTTF’den Pavlopulos’un açıklamalarına yanıt
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu, Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos’un kendisine Şapçı – Maronya Belediyesi tarafından fahri hemşehrilik ünvanı verilmesi dolayısıyla gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada azınlıkla ilgili açıklamalarına yanıt verdi.
12 Şubat 2020 Çarşamba

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu yaptığı açıklamada “Tarih boyunca sınırlar değişti ancak biz bugün de Batı Trakya’da hala varız ve Türk’üz.” ifadelerine yer verdi.

Konuyla ilgili olarak ABTTF tarafından yapılan açıklama şöyle: “Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, 10 Şubat 2020 tarihinde Rodop iline bağlı Şapçı-Maronya Belediyesi’nin davetlisi olarak Batı Trakya’ya geldi. Belediye meclisinin kararıyla kendisine fahri hemşerilik verilmesi dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Pavlopulos, Batı Trakya Türk toplumuna da atıfta bulundu. Önümüzdeki Mart ayında görev süresi sona erecek olan Pavlopulos, Batı Trakya bölgesinde yaşayan azınlığın dini bir azınlık, azınlık mensuplarının da Yunan Müslümanları olduğunu belirterek, bunun da hiçbir zaman değişmeyeceğini ileri sürdü.”

“YUNANİSTAN’IN TÜRK KİMLİĞİMİZİ REDDETESİ GERÇEĞİ ASLA DEĞİTİRMEYECEKTİR”

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, Cumhurbaşkanı’nın azınlıkla ilgili ifadeleri üzerine yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Batı Trakya Türk toplumu modern Yunanistan kurulmadan yüzyıllar önce de bu bölgede vardı. Tarih boyunca sınırlar değişti ancak biz bugün de Batı Trakya’da hala varız ve Türk’üz. Yunan devletinin etnik Türk kimliğimizi ısrarla reddetmesi, bu gerçekliği asla değiştirmeyecektir. Ülkemiz Yunanistan, Batı Trakya Türk toplumunu ‘tehdit’ ve ‘tehlike’ olarak görme paranoyasından bir an önce kurtulmalı, bizlerle doğrudan diyalog kurmalıdır.”

Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor