Anasayfa


12-02-2020
YAKA Kiraz Paketleme Tesisi yatırımlarına devam ediyor
YAKA Kiraz Paketleme Tesisi Yönetim Kurulu Başkanı Levent Sadık Ahmet, önümüzdeki dönemde de yatırımlara devam edeceklerini söyledi.
12 Şubat 2020 Çarşamba

İşadamı Levent Sadık Ahmet, süper marketlerin taleplerini karşılayabilmek amacıyla yeni dozajlama ve paketleme makinaları siparişi verdiklerini kaydetti. Sadık Ahmet, Avrupa’nın dev süper marketlerinin YAKA’yı tercih ettiklerini ifade etti.

“DEV SÜPER MARKETLER YAKA’YI TERCİH EDİYOR”

Türkiye’deki Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye – Yunanistan İş Konseyi Başkanlığı görevini de yürüten Levent Sadık Ahmet, “2020-2030 yıllarında her sezon iki bin ton (2 milyon kilo) kiraza ihtiyacımız var. Avrupa’nın dev süper marketlerinin YAKA’yı tercih etme sebepleri, kalite, sertifikalar, iyi tarım uygulamaları, sağlıklı bilançolar ve samimiyet. Üreticilerimiz ve müşterilerimiz bizim için çok değerli.” ifadelerine yer verdi.

YAKA IKE Yönetim Kurulu Başkanı Levent Sadık Ahmet, 5-7 Şubat tarihleri arasında Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen Meyvecilik Fuarı’na katıldı.

Konuyla ilgili olarak YAKA IKE tarafından yapılan açıklama şöyle:

“5-7 Şubat 2020 tarihinde Almanyanın Berlin şehrinde düzenlenen, alanında Avrupa’nın en büyüğü olan fuarda bu yıl 93 ülkeden 3 bin 300 firma yer aldı. Yaka Kiraz Paketleme Tesisi standında bir çok misafirini ağırladı.
Süper marketlerin taleplerini karşılayabilmemiz için yeni dozajlama ve paketleme makinaları siparişi verdik. Mayıs ayı başında teslim edilecek olan yeni makinalar ile 250 gramdan 2 kilograma kadar şale (küçük kase) carry bag (küçük poşetli kiraz) ve film kaplı şale üretimimiz çok hızlı ve yüksek kapasiteli olacaktır.

ÜRETİM BANDIMIZDA ARTIK EKSİK YOK

Müşteri odaklı, profesyonel ve global düşünemeyen firmalar saf dışı kalıyor. Rekabet çok yoğun. Dünyanın birçok ülkesinde müşterileri ile görüşen YAKA yetkilileri; 2020 kiraz sezonu anlaşmalarının yapıldığı ve 2020 kiraz sezonunda Allah kısmet ederse ürün tedariğinin yine 2019 da olduğu gibi rahat olacağını vurguladı. 2020 Bahçe Bakımları; 2020 Üretim, Bakım programımızın ve iyi tarım üretici listemizde olmayan üreticilerin ürünlerini değerlendirme şansımız yok. Budama, gübreleme, ilaçlama, sulama ve toplama işlemlerinin kesinlikle program dahilinde yapılması zorunludur.

2020-2030 YILLARINDA HER SEZON İKİ BİN TON KİRAZA İHTİYACIMIZ VAR

Avrupa’nın dev süper marketlerinin YAKA’yı tercih etme sebepleri, Kalite, sertifikalar, iyi tarım uygulamaları, sağlıklı bilançolar ve samimiyet! Üreticilerimiz ve müşterilerimiz bizim için çok değerli.
Rodop vilayetinde son yıllarda hızlı değişim başladı. Bilhassa bu yıl modern bahçe kurulumuna yönelen üreticilerimiz 3 yıl içinde bizim desteğimiz ile verim almakla birlikte, dekar başına en az 1 ton kiraz alabilecekleri öngörülmektedir, dünya genelinde örnekleri vardır.

YUNANİSTAN GENELİ ORTALAMA DÖNÜM VERİMİ 800-1000 KGR
RODOP VİLAYETİNDE 350-400 KGR


Kilogram fiyatı odaklı değil, yüksek verim ve kalite odaklı üretim yapmak gerekmektedir. Dünyada kirazda lider olan ülkeleri örnek almamız gerekli.

YAKA sadece Avrupa ve Asya’da dev süpermarketlerin direk tedarikçisidir.

Üretimimizin %90’ı ihraç edilmektedir. 2020 sezonluk iş başvurularımız 17.2.2020 tarihinde kabul edilmeye başlanacaktır.”

ÇİN VE CORONA VİRÜS ETKİSİ

YAKA – IKE tarafından yapılan açıklamada Çin’deki Coronavirüs olayına da atıfta bulunularak “Tabii şu an dünyadaki borsa ve ticaretin virüsten olumsuz etkilendiği ancak önümüzdeki aylarda piyasaların rahatlayacağını düşünüyoruz. Şu an Çin limanlarında, Şili den yola çıkmış 2000 konteynır kirazın imha edilme ihtimali var. Dünya kiraz üretiminde söz sahibi Şili virüs sebebi ile Çin’de büyük zarar ediyor. Fiyatlar serbest düşüş yaşıyor. En kısa zamanda sorunun çözülmesini temenni ediyoruz. Şimdiden tüm üreticilerimize hayırlı ve bereketli bir sezon diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor