Anasayfa


12-02-2020
Öğretmenler Derneği’nde Salih Ahmet ile devam
Rodop – Meriç İlleri Selanik Özel Pedagoji Akademisi (SÖPA) Mezunu Öğretmenler Derneği Genel Kurulu 12 Şubat Çarşamba günü gerçekleşti.
12 Şubat 2020 Çarşamba



Gümülcine’deki Chris & Eve otelinde yapılan kongrede, Rodop İl Eğitim Müdürü Konstantinidis Marinos, “Tris İerarhes” Öğretmenler Derneği Stefanos Makriyannis, Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı Ercan Ahmet, Yassıköy Azınlık İlkokulu Aile Birliği Asbaşkanı Pınar Köse, Gümülcine İdadiye Azınlık İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı İsmail Dikili birer selamlama konuşması yaptı.

MARİNOS KONTANTİNİDİS

Rodop İl Eğitim Müdürü Marinos Konstantinidis yaptığı konuşmada, “Öğretmenlere yakın olduk. Gerçek işbirliğini getirdik. Bu konularda daha fazla çaba gerekmektedir. Devlet işini yapacaktır. Önemli olan ailelerin düşünceleridir. Siz öğretmenler kendinizi geliştiriniz. Buna kimsenin itirazı olamaz. Kapım her zaman ve herkese açıktır.” dedi. Konstantinidis, eğitim konusunda bazı adımların atıldığını, fakat bunların yeterli ve mükemmel olmadığını belirtti.

STEFANOS MAKRİYANNİS

“Tris İerarhes” Öğretmenler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Stefanos Makriyannis de yaptığı konuşmada, “Azınlık ve devlet okulları öğrencilerinin sorunları vardır. Bunları birlikte çözebileceğimize inanıyorum. İşbirliğimiz daha da derin olmalıdır. Gelecek hafta yapılacak olan genel greve hepinizi davet ediyorum. İnsanların mutlu olabilmeleri için çok az şeylere ihtiyaç vardır. Nazım Hikmet’in sözlerindeki gibi sabah eve ekmek götürmek büyük bir mutluluk vermektedir.” ifadelerini kullandı. Makriyannis he iki dernek üyelerinin mesleki anlamda aynı sorunları olduğunu söyledi.

ERCAN AHMET

Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı Ercan Aymet ise konuşmasında şunları belirtti: “Veliler olarak öğretmenlerle çalışmaya hazırız. Kötü niyetli çevrelerin tek yaptıkları şey azınlık okullarını kötülemektir. Ancak bu böyle değildir. Yunanca kitaplar konusunda sorunlar var. Bölgesel toplantılar yapıyoruz ki bu konuda ileride bu çalışmaları bir rapor haline getireceğiz. İki derneğin yaptıkları toplantılarda hepimiz “özel kaynaştırma sınıflarını istediğimizi” söyledik. Belediye meclisinde konu görüşülürken öğretmenler kurulundan olumsuz karar çıktı. Encümen seçimleri teşvik edilmelidir. Encümenler üretken olmalıdır.”

İSMAİL DİKİLİ

Gümülcine İdariye Azınlık İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı İsmail Dikili, azınlık sorunları içinde eğitimin ilk sırada yer aldığını belirterek, “Anaokullarında ana dilimizi öğrenemiyoruz. Okullarımızda ciddi sorunlar var. Kütüphanelerde Türkçe kitapları yok ettiler. Tam gün eğitim, Türkçe eğitimi etkilemeyi amaçlamaktadır. İngilizce öğretmenleri Türkçe müfredatından olmalıydı. Azınlık okullarına yeteneksiz öğretmenler gönderip çocukları devlet okullarına gönderme amaçlanmaktadır. Azınlık okullarına, azınlığı tanımayan öğretmenler atanmaktadır. Şimdi de büyük köylere devlet okulları yapılmak isteniyor. Devlet okuluna giden öğrencilerin hangi sınıflara koyulduğuna bir bakılsın. Üniversite başarı oranı %25 civarındadır. Her okul aile birliği kurmalıdır.” diye konuştu.

PINAR KÖSE

Yassıköy Azınlık İlkokulu Aile Birliği Asbaşkanı Pınar Köse, eğitimin en iyi derecede olması gerektiğini belirterek, azınlık öğrencilerin Türkçe ve Yunanca’da başarılı olması gerektiğini söyledi.

Yapılan konuşmalar sonrası genel kurulu yönetecek Divan Kurulu seçimleri yapıldı. Divan Kurulu’na Yusuf Mehmet, Mehmet Hüseyinoğlu, Hasan Keleş ve Salih Muhtar seçildi.

DERNEK BAŞKANI SALİH AHMET

Rodop – Meriç İlleri Selanik Özel Pedagoji Akademisi Mezunu Öğretmenler Derneği’nin 142 faal üyesinden 128’i derneğin olağan genel kuruluna katıldı. Dernek başkanı Salih Ahmet genel kurulda yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi.
Yönetim kurulunun çalışmalarını da anlatan Ahmet şöyle konuştu: “Varlık mücadelesi veren okullarımızın ayakta kalabilmesi için yollar aradık. Üyelerimizin özlük hakları konusunda çalışmalar yaptık. Enerjimizi azınlık okulları için harcadık. Gelecek 10 yıl içinde azınlık okulları yarıya inecektir. İçler acısı bir durum. Önce bu erozyonu durdurmamız gerekir. Devlet okullarını tercih eden ailelerle yapacağımız çok şeyin olduğuna inanıyoruz. El ele verdiğimizde başarılı olduğumuzu gördük.
Okul varsa, öğretmen de vardır. Derneklerin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde azınlık okullarını tercih edenlerin arttığını gördük. Devletin gözünde artık eski SÖPA mezunu öğretmen yok. Okullar kapanırken neden buna ihtiyaç duyulsun ki. Bizler her zaman güçlü ve değerli olduğumuzu göstermeliyiz.

Daha dün tüzük değişikliği için mahkemeden olumsuz karar çıktı. Derneğimizin adının, ‘Türkçe Öğretmenler Derneği’ olarak değiştirilmesi kabul edilmedi. Sigorta konularında ise netice alamadık. Okullarımızın varlığı, Türkçe ile Yunanca’nın varlığına bağlıdır. Bu konuda bazı derneklerle yaptığımız görüşmelerde ortak düşüncelerimizin olduğunu gördük. Bu konuda basın açıklaması da yaptık.”
Başkan Salih Ahmet’in konuşmasından sonra gündem maddelerine devam edildi.
Sayman İdriz Hasan mali raporu okudu ve 2020 bütçesini genel kurula sundu. Devamında ise Rıdvan Halil denetim kurulu raporunu okudu. Daha sonra ise yönetim aklandı.

Eleştiriler bölümünde dernekten istifa eden 6 üyenin durumu gündeme geldi. Sözkonusu üyeler derneğe yeniden üye olmak isteyince tartışmalar yaşandı. Daha önce istifa eden 6 üyenin genel kurulda yeniden derneğe üyeliği kabul edildi.
Öneriler bölümünde ise Denetim Kurulu’ndan Mehmet Bülbül tarafından iki öneri dile getirildi. Bülbül, kendi alanlarında uzman kişilerin üniversite şartı olmaksızın seminerler verebilmesi gerektiğini ve eğitim faaliyetlerinin yapılması gerektiğini vurguladı.

Rodop – Meriç İlleri Selanik Özel Pedagoji Akademisi Mezunu Öğretmenler Derneği’nin olağan genel kurulunda gerçekleşen seçimlerde adayların aldığı oylar ve görev dağılımı şöyle oluştu:

YÖNETİM KURULU ADAYLARI:

1- Salih AHMET: 89 oy
2- İdris HASAN: 87 oy
3- Hakkı HACI: 77 oy
4- Mehmet YAKUP: 63 oy
5- Hüseyin ŞAKİR HÜSEYİN: 59 oy
6- İbrahim MUSTAFA: 58 oy
7- Mehmet SÜLEYMAN ÇOLAK: 56 oy
8- Mehmet BABA HASAN: 49 oy
9- Nihat KARA HASAN: 41 oy
10- Hamdi ALİBAŞ: 28 oy

DENETİM KURULU ADAYLARI:

1- Mehmet BÜLBÜL: 68 oy
2- Ali DERVİŞ: 66 oy
3- Rıdvan HALİL: 65 oy
4- Lütfü DELİ ŞAKİR: 31 oy
5- Osman ARNAVUT YUSUF:15 oy
6- Ahmet KARA HÜSEYİN: 8 oy




Y Ö N E T İ M K U R U L U

1. Salih AHMET Başkan
2. Mehmet SÜLEYMAN ÇOLAK Asbaşkan
3. Hakkı Hacı G.Sekreter
4. İbrahim MUSTAFA Sayman
5. İdris HASAN Üye
6. Hüseyin Şakir Üye
7. Mehmet YAKUP Üye

D E N E T İ M K U R U L U

1. Mehmet BÜLBÜL Başkan
2. Ali DERVİŞ Sekreter
3. Ridvan HALİL Üye


Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor