Anasayfa

13-02-2020
"Cumhurbaşkanı Pavlopoulos'un açıklamaları demokratik olgunluğun olmadığını göstermektedir"
Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği, Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos'un azınlığın milli kimliğiyle ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.
13 Şubat 2020 Perşembe

BTAYTD, Cumhurbaşkanı Pavlopulos'un açıklamalarının Yunanistan'da demokratik olgunluğunun olmadığını gösterdiğini kaydetti.

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği yayınladığı açıklamada Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos'un 10 Şubat 2020 tarihinde bölgemizi ziyareti sırasında yaptığı açıklamalarla ilgili olarak şunları kaydetti: "Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği belirtmek ister ki: azınlığın her zaman hem kurumları aracılığıyla hem de üyelerinin özgür ve demokratik iradesiyle, dini kimliğinin ötesinde, ayrıca etnik ve ulusal kimliğinin Türk olarak tanımlanma arzusu vardır. Sayın Pavlopulos'un açıklamaları, ülkemizin demokratik olarak olgunlaşmamış olduğunun bir göstergesidir. Er ya da geç bu mantığın sona ereceğini ve demokrasinin doğduğu ülkede, yine demokrasinin kazanacağını umuyoruz."

Haberler


Girit’de kanlı hesaplaşma: Ölü ve yaralılar var

Burhan Baran’dan ELTA şubelerinin kapatılmasına tepki

Gümülcine Başkonsolosluğundan 10 Kasım’a özel resim ve kompozisyon etkinliği

Yunanistan, hukukun üstünlüğünde Avrupa’da en gerilerde

Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’dan Bakan Yardımcısı Kaçafados’a ziyaret

Celal Bayar Azınlık Lisesi son sınıf öğrencilerinden kermes

Kalp doktoru Mümin Hüseyin özel muayenehanesini açtı

Sami Toraman son yolculuğuna uğurlandı

Gazeteci Mehmet Hatipoğlu’na son veda

“Trakya’da çiftçiler OPEKEPE sistemindeki hatalar nedeniyle desteklerden mahrum kaldı”

Kara Kuvvetleri, İskeçe’de Seviye 1 Dron üretim birimi kurmaya yöneliyor

Gümülcine’de çiftçiler OPEKEPE bürosu önünde eylem yaptı