Anasayfa

13-02-2020
"Kimlik inkârı insan haklarının reddidir"
Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği (BTTÖB), Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos'un Batı Trakya Türk Azınlığı'yla ilgili ifadelerine yayınladığı açıklamayla tepki gösterdi. Açıklamada, Pavlopulos'un bilimsel tarihçiliği ve gerçekliği reddettiği vurgulandı.
13 Şubat 2020 Perşembe



Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği tarafından yayınlanan yazılı açıklama şöyle:

"Cumhurbaşkanı Sayın Prokopis Pavlopoulos Batı Trakya’ya gerçekleştirdiği son ziyaretinde, daha önceleri de yaptığı benzer açıklamaları bir kez daha tekrarlayarak, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın milli kimliğini inkâr etmiştir. Azınlığı Müslüman Yunanlılar olarak tanımlayarak bilimsel tarihçiliği ve gerçekliği reddetmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanı’na hatırlatmak isteriz ki, şu an başı olduğu Yunanistan Devleti’nin izniyle uzun yıllar okullarımızda, derneklerimizde ve okullarımızda verilen karnelerimizde kimliğimiz yer almıştır. Demokrasiyle yönetilen ülkelerde devamlılık esastır diye düşünüyor ve siyasi kararlarla demokrasi dışına çıkılarak yok sayılan milli kimliğimizin, geçmiş yıllarda olduğu gibi devletimiz tarafından ivedilikle tanınmasını beklediğimizi belirtmek isteriz. Ayrıca kendilerinden bu hususta, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı lehine vermiş olduğu kararların bir an evvel uygulanması yönünde çaba göstermelerini beklediğimizi de hatırlatmak isteriz. Kimlik bir insanlık hakkıdır. Bu hakkı reddetmek İnsan Haklarını inkâr etmektir. Bu tavrı bir AB üyesi olan ülkemize yakıştıramıyoruz. Demokrasi doğduğu coğrafyada büyümelidir."


Haberler


Tempi tren faciası davası başlıyor: 36 sanık hakim karşısında

Gümülcine’de silahlı soygun girişimi: Bir kişi yakalandı, bir şüpheli aranıyor

Alkol ve sigara satışında dijital yaş doğrulama sistemi

Midilli’de şap alarmı: Hayvancılık ürünlerine kapsamlı yasaklar getirildi

Atina’da emekliler zam talebiyle sokağa çıktı

Rodop ilinde tarımın geleceği Gümülcine’deki kongrede tartışılacak

Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti İskandinav pazarına açılıyor

ABTTF’den 21 Mart mesajı: “Irkçılık ve ayrımcılık devam ediyor”

Gümülcine’de “Müzik Birleştirir” konseri

Büyükelçi Çağatay Erciyes’ten Batı Trakya’ya bayram ziyareti

Başkonsoloslukta bayram coşkusu

Plastik kapaklar umuda dönüşüyor